مروری بر هموروئید

هموروئیدها بالشتک های عروقی طبیعی هستند که در ناحیه کانال مقعدی در قسمت انتهای روده بزرگ (راست روده) قرار دارند. این بالشتک ها در دو قسمت داخل و خارج کانال مقعد قرار دارند که به آن هموروئیدهای داخلی و خارجی می گویند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، هموروئیدها اندام های طبیعی این ناحیه هستند، اما در اثر زور زدن به دنبال یبوست و یا اسهال می توانند پرخون و متورم شده و در صورت تکرار یبوست و زور زدن موقع اجابت مزاج، این بالشتک های عروقی متورم و دچار پارگی و زخم شده و به صورت خونریزی و بیرون زدگی و گاهی درد به هنگام اجابت مزاج خود را نشان می دهند.
◉ انواع هموروئید
هموروئیدهای داخلی از نظر شدت علائم به چهار درجه تقسیم می شوند:
درجه اول: خونریزی بدون بیرون زدگی.
درجه دوم: خونریزی همراه با بیرون زدگی که خودبه خود جا می رود.
درجه سوم: خونریزی به همراه بیرون زدگی که با دست جا می رود.
درجه چهارم: خونریزی به همراه بیرون زدگی که با دست جا نمی رود.
◉ عوامل مهم و موثر در بروز هموروئید عبارتند از:
یبوست مزمن، اسهال مزمن، زور زدن موقع اجابت مزاج، نشستن طولانی مدت در توالت، افزایش سن، عوامل ارثی، حاملگی، تحرک کم، مصرف غذاهای کم فیبر، عدم استفاده از میوه جات و سبزیجات، مصرف الکل و … .
◉ نشانه های هموروئید شامل موارد زیر است:
– خونریزی:
اولین و شایع ترین علامت، خونریزی هنگام اجابت مزاج است که پس از دفع مدفوع سفت ایجاد می شود و به صورت خون روشن و تازه روی کاسه توالت می چکد. وضعیت آن طوری است که اکثرا پس از مدفوع است و به عبارتی از مدفوع جدا است. افراد بایستی متوجه باشند که اگر خون با مدفوع مخلوط باشد، بایستی به سایر عوامل مثل سرطان، پولیپ و کولیت مشکوک شد و حتما بررسی کامل روده بزرگ توسط جراح متخصص کولورکتال انجام شود.
درمان با بوتاکس یک روش آسان و معـجـزه گر در درمان فیشر (شقاق) است که فقط در یک مرحله انجام می گردد
– خروج توده (بیرون زدگی):
دومین علامت، بیرون زدگی است. گاهی بالشتک های هموروئیدی از مقعد خارج می شوند که خود به خود جا رفته و یا برای جااندازی نیاز به دستکاری دارند و گاهی آنقدر وسیع هستند که قابل جااندازی نیستند و بایستی سریع تر به جراح مراجعه شود.
– درد:
سومین علامت درد است که در هموروئیدهای درجه سوم و چهارم عارضه دار و یا هموروئیدهای خارجی و مخلوط بروز می کند.
◉ درمان هموروئید
با توجه به نوع هموروئید و تشخیص پزشک متخصص، چندین روش درمانی وجود دارد:
درمان های طبی :
که معمولا برای هموروئیدهای خفیف درجه اول و یا دوم توصیه می شود، عبارت است از کنترل یبوست به وسیله مصرف رژیم غذایی پرفیبر مثل میوه جات و سبزیجات، کاهو، آلو، انجیر، نان سبوس دار، اصلاح عادت اجابت مزاج، استفاده از پمادهای ضد هموروئید و استفاده از ملین ها و لگن آب گرم.
درمان های جراحی و سایر روش ها:
در صورتی که درون هموروئید خارجی لخته تشکیل شود، پزشک ممکن است درمان جراحی برای برداشتن هموروئید را توصیه کند.
در موارد خونریزی های مکرر یا هموروئیدهای پیشرفته دردناک نیز ممکن است جراحی برای برداشتن هموروئید یا استفاده از شیوه های سرپایی مانند کوتر کردن، منجمد کردن و بستن هموروئید با حلقه لاستیکی توصیه شود.

مروری بر هموروئید


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog