بررسی بیماری آسم


بررسی بیماری آسم
دسته: علوم پزشکی بازدید: 7 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 85 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 25 تحقیق بررسی بیماری آسم در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان


بررسی بیماری آسم
 
بخش اول
آسم چیست؟
آسم بیماری شایعی است كه ازهر 10 كودك یك نفر و از هر 20 بزرگسال یك نفر را مبتلا می كند. بسیاری چنین می اندیشند كه آسم بیماری است كه از دوران طفولیت شروع می شود اما ممكن است آسم در هر سنی بروز كند. همچنین ممكن است در سال های نوجوانی بهتر شود و یا كاملا از بین برود ،اما نزدیك به 50% كودكان مبتلا به آسم هنوز در بزرگسالی نیز مشكلاتی خواهند داشت. ممكن است آسم در افراد یك خانواده دیده شود. اما بستگان اغلب بیماران ، مبتلا به آسم نیستند .آسم علاج قطعی ندارد اما قابل كنترل است . به طوری كه می توان از بروز حمله های آسمی پیشگیری كرد. اكثر افراد مبتلا به آسم با درمان مناسب و منظم بدون غیبت از مدرسه یا كار می توانند به زندگی طبیعی خود ادامه دهند و حتی از ورزش و شركت در دیگر تفریحات لذت ببرند.
کار ریه ها چیست؟
برای دانستن این كه آسم چیست باید بدانیم كه كار ریه ها چیست ؟  در حین انجام عمل دم ، ریه ها اكسیژن موجود در هوا را می گیرند و وارد خون می كنند. سپس خون با جریان خود اكسیژن را به بخش های مختلف بدن می رساند.در عین حال خون دی اكسید كرین را جمع می كند و به ریه ها برمی گرداند و این دی اكسید كربن همراه هوای بازدمی از ریه ها خارج می شود. هوا از طریق یك سری لوله ها شاخه ای به ریه وارد و از آن خارج می شود كه به این لوله ها ((‌لوله های برونشی )) گفته می شود.
درآسم چه اتفاقی می افتد؟
لوله های برونشی بیماران مبتلا به آسم منقبض می شود. از آنجایی كه انجام عمل دم و بازدم از میان این لوله های باریك مشكل می باشد، بیماران مبتلا به آسم دچار علائم تنگی نفس ، خس خس سینه و احساس فشار در قفسه سینه می شوند . به علاوه در این افراد خلط چسبناك هم تولید می گردد كه با سرفه بالا می آیید و یا در فرد احساس گرفتگی سینه ایجاد می كند.
علت آسم چیست؟
با وجود انجام تحقیقات وسیع علت آسم هنوز ناشناخته می باشد.
 
چه عواملی آسم را تشدید میکند؟
در اكثر مواقع شدت بیماری آسم دلیل واضحی ندارد اما اغلب برخی چیزها باعث وخامت آسم می شوند :
سرما خوردگی  معمولی یا آنفلونزا آسم را بدتر می كند. كه ممكن است 6 هفته به طول بیانجامد مگر آن كه درمان مناسب انجام گیرد.
حملات آسمی اغلب در اثر آلرژی ایجاد می شود. چیزهایی كه معمولا افراد مبتلا به آسم به آنها حساسیت دارند غبارتند از : گرده گیاهان ، گرد و غبار خانه  و پشم حیوانات. از هر 50 فرد آسمی یك نفر به آسپرین حساسیت دارد.
 
ورزش خصوصا در هوای سرد ممكن است موجب بروز حملات آسمی شود اما با درمان صحیح  به خوبی می توان آسم ناشی از ورزش را  كنترل كرد. در مجموع از آنجائئ كه ورزش و نرمش برای افراد مبتلا به آسم مفید است این افراد نباید از انجام آنها بپرهیزند.
محرك هایی از قبیل دود دخانیات ،‌دود غلیظ و هوای پر غبار اغلب منجر به حملات آسمی می شود . در برخی از افراد مبتلا به آسم تحریكات روانی ( خشم ، اضطراب و حتی خوشحالی زیاد‌) می تواند موجب بروز حمله شود. این كه بعضی مردم می گویند
 ( اعصاب خراب ) باعث آسم می شود، صحت ندارد. مصرف اغلب قرص ها و داروها برای افراد مبتلا به آسم بی خطر است . با این وجود ، در صورت ابتلای بیمار به فشار خون بالا و یا بیماری  قلبی ممكن است برخی داروها ایجاد عوارض كنند كه در این صورت از داروهای جایگزین استفاده می شود . در صورت تردید ،‌ بیمار باید با پزشك خود مشورت كند و همچنین نباید بدون در نظر گرفتن توصیه های پزشك خود مشورت كند و همچنین نباید بدون در نظر گرفتن توصیه های پزشكی و به طور ناگهانی مصرف داروهای خود را قطع كند.
چه درمانهایی برای آسم وجود دارد؟
آسم علاج واقعی ندارد اما بیشتر افراد مبتلا به آسم با درمان صحیح ،‌كاملا به زندگی عادی خود ادامه می دهند. درمان های بسیاری برای آسم در دسترس است كه معمولا به صورت اسپری و گاه به صورت قرص مصرف می شود. برخی از درمان ها به منظور بهبود سریع در موارد حاد آسم بكار می رود ولی دیگر درمان ها را باید برای تاثیر بهتر آنها به صورت منظم استفاده كرد (‌این درمان ها را پیشگیرنده ها می نامند ). بیمار باید در مورد درمان با پزشك خود مشورت كند و برای این كه داروها حداكثر تاثیر را داشته باشند مطمئن شود كه چگونگی مصرف داروها را می داند،اگر چه نفس تنگی و خس خس وجود نداشته باشد.
چه مواقعی درمانهای شدید تر لزوم پیدا میکند؟
دانستن مواقعی كه علائم آسم در تشخیص تشدید یافته و یا احتیاج به درمان شدیدتر دارد مهم است . آسم اغلب در شب بدتر می شود و یكی از علائمی كه نشان دهنده نیاز بیمار به درمان بیشتر می باشد بیداز از خواب در شب یا صبح رود در اثر خس خس سینه یا تنگی نفس است .معمولا كودكان مبتلا به آسم شب ها به علت سرفه از خواب بیدار می شوند و این را می توان نشانه ای برای نیاز به درمان بیشتر تلقی كرد . در صورتی كه بیمار در طول روز خس خس بیشتری داشته باشد به طوری كه مجبور شود از اسپری های خود به دفعات بیشتر از معمول استفاده كند ،‌باید به پزشك خود مراجعه كند.
 
• چه عواملى در بروز حمله آسم موثرند
در بیشتر از ۵۰ درصد بیماران مبتلا به آسم خصوصاً كودكان سابقه شخصى یا خانوادگى آلرژى مانند آب ریزش بینى، كهیر و اگزما و یا آلرژى هاى غذایى وجود دارد. در آسم آلرژیك مواد آلرژن یا حساسیت زا مانند گرده گیاهان، اجزاى حیوانى مثل مو، پر، پشم، گرد و غبار خانگى و قارچ ها سبب افزایش شدت بیمارى مى شوند. بنابراین در مورد بیمارانى كه زمینه آلرژى دارند باید تا سر حد امكان رویارویى با مواد حساسیت  زا را كاهش داد. وجود حیوانات خانگى، سوسك، كپك، مو، پشم و پر حیوانات در محیط زندگى در بروز حملات آسم موثر است. محیط زندگى باید كاملاً تمیز و عارى از هرگونه گردوغبارى باشد. در واقع در گرد و خاك هاى خانگى، لاى پرز هاى فرش و موكت بندپایان بسیار كوچكى وجود دارند كه به آنها «مایت» گفته مى شود. مایت ها با چشم غیرمسلح دیده نمى شوند و به صورت انگل در محیط زندگى انسانى و حیوانى زندگى مى كنند. ورود مایت ها به دستگاه تنفس سبب بروز و افزایش شدت بیمارى آسم مى شود. پس لازم است كه براى كاهش و كنترل حملات آسم محیط زندگى بیماران را تا جایى كه ممكن است از عوامل خطرآفرین و حساسیت  زا پاكسازى كنیم.
آسم غیرآلرژیك ممكن است ناشى از حساسیت به دارو ها مثل آسپرین و دارو هاى مشابه و یا ناشى از عوامل شغلى و یا عفونت هاى دستگاه تنفسى باشد.
در فصول سرد سال با افزایش عفونت هاى دستگاه تنفسى فوقانى چه از نوع ویروسى و چه باكتریایى علائم بیمارى آسم شدیدتر مى شود. از این رو براى پیشگیرى از ابتلا به عفونت هاى تنفسى براى كودكان آسمى واكسن آنفولانزا توصیه مى شود. ورزش و فعالیت، خنده، هواى سرد و خشك، بوى قوى و محرك هایى مثل دود سیگار و تنباكو، رنگ و بخارات شیمیایى و حتى استرس هاى روحى _ روانى مانند ترس، اضطراب و عصبانیت نیز بیمارى آسم را شدیدتر مى كند.
• براى كاهش حملات آسم چه كنیم
آگاه بودن بیماران آسمى با سرشت بیمارى آسم، استفاده صحیح از درمان ها و پرهیز جدى از مواد حساسیت زا با تغییر زندگى و پاكسازى محیط زندگى و شناخت عوامل تشدید كننده بیمارى همه و همه در كنترل و پیشگیرى از بروز حملات آسم بسیار موثر است. آسم هرگز به طور كامل قابل علاج نیست و معمولاً درمان و اداره طولانى مدت براى كنترل آن نیاز است.
یكى از راه هاى درمان بیمارى آسم استفاده از اسپرى هاى استنشاقى است كه معمولاً توسط بیماران ترجیح داده مى شود. سالبوتامول و تربوتالین از جمله اسپرى هایى هستند كه به طور شایع نسخه مى شوند. اما یكى از علل اصلى عدم پاسخ ایده آل به این دارو هاى استنشاقى استفاده نادرست از آنها است و بایستى طرز صحیح استفاده از آنها به بیماران آموزش داده شود:
۱- قوطى را هم دماى بدن گرم كنید و چند ثانیه تكان دهید. ۲- درپوش را برداشته و یك بازدم متوسط انجام دهید. ۳- انگشت سبابه را در ته قوطى و انگشت شست همان دست را در پایین قوطى قرار دهید. ۴- قوطى را عمودى نگه داشته و دهانه قوطى را كمى داخل دهان كنید و شروع به دم آهسته كنید.۵- پس از شروع دم، دو انگشت را كمى فشار دهید تا دارو آزاد شود آن گاه قوطى را كنار برده، دم را كامل كرده و ۴ تا ۱۰ ثانیه نفس خود را نگه دارید.. اما از علائم مزمن آسم سرفه هاى خشك پشت سر هم و متناوب است. تقریباً تمام بیماران آسمى، شب ها بدحال تر مى شوند و بسیارى از بیماران صبح ها پس از خواب شبانه هنگام نفس كشیدن احساس سختى و فشار روى قفسه سینه دارند.
 

قیمت فایل

بررسی بیماری آسم


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog