ایجاد یک مقاله آموزشی فقط در ۱۰ قدم

باتوجه به اینکه توی چرا مارکت بلاگ نوشتیم میتونید آموزش محصولات مارکت وردپرستون رو قرار بدید تصمیم گرفتم امروز یه نوشته ای رو بذارم ! میدونم همه فروشنده های مارکت حرفه ای هستند و میتونند آموزش درست کنند اما ممکنه ندونند مراحلش چیه و چطوری باید یه مقاله خوب تهیه کنند و از کجا شروع کنند ؟! به خاطر همین مقاله  How to Write a Tutorial  رو براتون ترجمه کردم که استفاده کنید ! البته برای ملموس شدن خودم هم متنهایی به آن اضافه کردم … پس این مقاله رو بخونید و اگه هم شما هم نکته ای به نظرتون میرسه توی دیدگاه ها بذارید که هم ما هم بقیه دوستانتون استفاده کنند !
برای تفهیم بیشتر هر مرحله مثالی برای نوشتن مقاله ای برای قالب صحیفه  میزنم ! که راحت تر بتوانید از آن مرحله استفاده کنید…
چگونه یک مقاله آموزشی بنویسیم؟
آیا همیشه می خواهید بدانید که چطور می توان یک مقاله ی آموزشی درست کرد؟ در این مقاله، شما نشانه هایی را برای نوشتن یک آموزش پیدا خواهید کرد.
مراحل:
۱- تصمیم گیری درباره ی موضوعی که می خواهید پیرامونش بنویسید.
شما باید کاملا در مورد عنوان خود جستجو کنید. جستجوی این اطلاعات به کمک اینترنت و در گوگل امکان پذیر است.در واقع، هر چه مقاله ی آموزشی شما برای خوانندگان مفید تر باشد، بازدید و حمایت از آن بیشتر است.
درباره ی موضوعی که می خواهیم پیرامون آن بنویسیم، فکر کنیم! ” چه چیزی نیاز داریم؟” ” آیا برنامه ی اضافی احتیاج است ؟ ” و… .
توی این دنیای اینترنت که کسی وقت زیادی نمیگذارد تنها راه جذب عنوان های جالب است . من خودم به عنوان یک کاربر اینترنت هیچ وقت مقالاتی که عنوان های جذاب باشند رو نمیخوانم و از عناوین کلیشه ای هم فراری هستم . مثلا اگر بخواهم یک مقاله آموزشی برای یکی از محصولاتم در مارکت وردپرس (مثلا صحیفه   ) هیچوقت نمینویسم آموزش ساخت سایت با صحیفه ! چون هم کلیشه ای هست و هم اگه کسی با صحیفه آشنا نباشه احتمال ۰% مقاله من رو بخونه ولی میام مینویسم سایت خبری حرفه ای خود را در عرض ۹ دقیقه ایجاد کنید . اینطوری هم مقاله من رو میخونن هم از من خرید میکنند و کلی هم تشکر میکنند.
۲- شرح هر مرحله به طور کامل. جزئیات بسیار مهم هستند.
اینکه هر مرحله ای را چه طور ایجاد می کنید را کاملا شرح دهید.البته، حوزه ی آموزشی ممکن است به غیر از این موارد در موارد دیگری هم خلاصه و دیکته شود. به طور کلی،در بحث آموزش جزئیات بیشتر و بهتر پرداختن یکی از بهترین اقدامات است.
همه مثل شما حرفه ای و اینکاره نیستند. از بیان ساده ترین مراحل هم چشمپوشی نکنید. اگه برای هر مرحله کمتری جزئیات هم بنویسید خواننده مقاله آموزشی شما حس اطمینان بهتری میکند. مثلا اگر من بخواهم برای قالب صحیفه آموزشی ایجاد کنم با اینکه برای من نصب قالب بر روی وردپرس مطلب بدیهی به نظر میرسد ولی توی مراحل آموزشم قرار میدهم تا اعتماد خواننده از هر نظر جلب شود.( حتی اگر جزئیات یک مرحله را از جای دیگری بیان کنم مثلا آموزش نصب قالب وردپرس ر از مدرسه همیار وردپرس بردارم! باز هم ارزش دارد)
۳- درک درست از تفاوت بین یک مقاله ی آموزشی و کار با مرجع.
کار با مرجع بسیار مفید است اما تفاوت آن با مقاله ی آموزشی بسیار زیاد است. متاسفانه به اندازه ی کافی از این دست مقالات آموزشی داریم که متکی به مراجع هستند، به دلیل اینکه همه برای نوشتن آن راحت تر هستند.
مرجع:  هنگام توصیف چیزی که به صورت مقایسه ای از شرح وظایف و به صورت تضادی، ممکن است باشد،از حالت نوشتن توسط مراجع استفاده می شود. مثالی در این زمینه: شما شروع به ساخت لیست کاملی از تمام دکمه های موجود در برنامه های کامپیوتری میکنید و سپس وظایف آن ها را به درستی و کامل شرح می دهید. این امر برای توضیح برنامه ها به صورت مرجع بسیار عالی است.
آموزش: فرض کنید کاربری در مرحله ی اول بخواهد برنامه ای نصب کند، سپس فایلی در برنامه ایجاد کند و سپس آن را ذخیره نماید، بنابراین آموزش شما زمانی است که جزئیات در طول مسیر، هشدار اشتباهات رایج، پاسخگویی به سوالاتی که ممکن است در ذهن کاربر ایجاد شوند و توضیحات درباره ی تئوری های ضروری بیان می کنید.فعلا، شما یک راه جالب دیگر برای ایجاد آموزش به دست آوردید.
مثلا من اگر بخواهم برای قالب صحیفه مقاله آموزشی درست کنم نمی آیم مثل یک مرجع تک تک دکمه های کنترل نل پوسته را توضیح دهم چون واقعا هم نوشتن چنین چیزی برای من خسته کنندست و هم خواندن آن برای بازدیدکنندگان! من میام مثل یک مقاله آموزشی با نگاه به عنوان یک پروژه قدم به قدم یاد میدم که مثلا برای ایجاد یک سایت خبری مجهز به این موارد و دانستن این اطلاعات نیازمندید. فکر کنم اینطوری یک قدم دیگه برای جذب خواننده مقالم برداشته ام !
۴- نوشتن دستورالعمل های حرفه ای.
استفاده از دستورات جالب و حرفه ای معمولا بسیار موثر است.راه های بسیار زیادی برای تضعیف نوشته ی حرفه ای شما وجود دارد.پرداختن به یک بخش در زمان نوشتن، دوری از مثال هایی درباره ی زندگی شخصی خود، بهترین امر این است که استقرار خود را بر روی عنوان اصلی نگه دارید و برروی آنچه می خواهید بنویسید متمرکز شوید.این جمله به این معنی نیست که شما باید دارای عدم یک شخصیت باشید،اما هرگز اجازه ندهید امری باعث تضعیف حرفه ای نوشتن شما شود.
مثلا اگر من بخواهم برای  قالب صحیفه   آموزشی قرار دهم بهتره به طور مستقیم به آموزش خود قالب  و مراحل بپردازم تا اینکه بین نوشته هایم برای نشان دادن قدرت و حرفه خودم خاطرات شخصی بنویسم و مثلا بگم که” من برای سایت فلان بازیگر داشتم با صحیفه سایتش را راه اندازی میکردم و … “. این جور نوشته های بیشتر برای خود شما جالب است تا خواننده !
۵- منابع خود را ایجاد کنید.
حق کپی رایت ، موضوع بسیار مهمی در امر انتشار آموزش است. نیاز است که نشانه ی خود را بر روی هر تصویر یا سندی که از آن استفاده می کنید درج نمایید. از این راه می توانید حق استفاده از عکس ها و اسناد موجود را به خودتان اختصاص دهید.اگر شما از لوگویی منحصر به فرد برای عکسهای خود یا مواردی که ایجاد کردید و یا تصاویری که عکس گرفتید استفاده نکنید، این قانون قابل اجرا نیست!
خب این قضیه خیلی واضحه … در مقاله آموزشی خودم روی تصاویر یک اسمی از سایت خودم یا لوگویی از مارکت وردپرس قرار میدهم که کسی حق سو استفاده و یا کپی نداشته باشد !
۶- تمرین بر سر انتخاب موضوعی که میخواهید درباره ی آن بنویسید.
در مرحله ی اول شما می توانید پروژه ی خود را ایجاد کنید و سپس برگردید و در مرحله ی دوم آن را بسازید.در این صورت پردازش پروژه ی شما در مرحله ی دوم صورت می گیرد.
رویکرد دیگر به این صورت است که پروژه ی خود را ایجاد کرده و به ثبت مراحلی که پیش می روید بپردازید.
این روش خیلی جالب است ! مثلا اگر من یک سایت حرفه ای با قالب صحیفه بسازم و در اول مقاله آموزشی خودم اسکرین شات آن را قرار دهم و بنویسم که در آخر این مقاله یادمیگیرید که شما هم چنین چیزی بسازید احتمالا کاربران با ذوق و شوق بیشتری مقاله را بخوانند و احتمالا با ذوق چندین برابر محصول من را خرید کنند. در ضمن علاوه بر آن چون من یکبار مراحل را انجام داده ام در هنگام نوشتن قدم های آموزش میتوانم بهینه ترین روش ها را انتخاب کنم !
۷- از اسکرین شات و ساخت ویدئو از صفحه ی نمایش استفاده کنید.
راحت ترین راه گرفتن عکس با استفاده از اسکرین شات گرفتن است.
بر روی دکمه ی print screen موجود در کی برد فشار دهید تا عکس از صفحه ی نمایش گرفته شود و سپس با استفاده از نرم افزارهای نظیر فوتوشاپ یا گیمپ برای نمایش و ویرایش آن استفاده کنید.می توان گفت، می توانید از مراحل کار خود ویدئو تهیه کنید. برای مثال ساخت مقاله ی آموزشی کار با فوتوشاپ. برای این کار می توانید از برنامه نظیر camtasia یا برنامه های متن باز شبیه به camstudio استفاده کنید.
چند وقت پیش مود شده بود آموزش های قدم به قدم تصویری ولی از اونجایی که کاربرا هر روز کم حوصله تر میشوند ترجیح میدهند به جای خواندن یک مقاله در ۱ ساعت یک ویدیو ۵ دقیقه ای ببینند. ولی اگه خیلی نخوایم تند بریم بهتره در کنار آموزش قدم به قدم یک ویدیو کوتاه هم از مراحل داشته باشیم.
اگر بخواهم برای قالب صحیفه یک ویدیو درست کنم ترجیح میدهم از نرم افزار snagit استفاده کنم . نرم افزار جالب  و بسیار سبکیه و خروجی mp4 با حجم بهینه میدهد ولی خب ویرایشگر حرفه ای ندارد ولی نرم افزار camtasia  دارای ادیتور خوبی است. برای دانلود نرم افزار snagit  یا camtasia   کافیه به پی سی دانلود مراجعه کنید.
مثل این مقاله بدون عکس نباشه :دی
۸- مرور مقاله ی آموزشی.
خوانندگان خود را به خاطر بسپارید.برای کدام مخاطب آموزش های خود را می سازید؟مطالب آموزشی را برای افراد مبتدی تدریس می کنید یا برای افراد حرفه ای ؟
شما باید بتوانید به تمامی این سوالات پاسخ دهید و برای بهبود بخشیدن به مقاله ی آموزشی خود در این نوع مسائل تلاش کنید.
من خودم ترجیح میدهم ابتدا مخاطب را مبتدی در نظر بگیرم بعدا که به نتیجه اولیه رسیدم شروع به بیان نکته های ریز حرفه ای بکنم ! اینجوری باعث رضایت همه خواهد شد
۹- ویرایش و تصحیح آموزش.
مقاله ی آموزشی خود را از لحاظ جمله بندی و منطقی ویرایش کنید و خطاهای آن را برطرف سازید.مطمئنا این آموزش باید دارای ساختار صوتی، ترتیبی و قابل فهم باشد.پس بر روی نوشته ی خود طوری کار کنید که تا حد ممکن واضح و قابل فهم باشد.
کاربرا ترجیح میدهند از مقالاتی استقبال کنند که جملات ساده تری و بدون اشکالی داشته باشد ! پس بهتره یه مقدار حوصله به خرج بدهید و یک بار مرور نمایید.
۱۰- مقاله ی آموزشی خود را منتشر کنید.
حال می توانید آموزش خود را در سایت یا وبلاگتان منتشر کنید. اگر هم محصول مارکت وردپرس هست میتوانید در مارکت بلاگ هم منتشر کنید !
اگر ویدئوی آموزشی ساختید آن را می توانید در سایت هایی مثل Aparat.com و Vimeo.com بارگذاری نمایید.
نوشته ایجاد یک مقاله آموزشی فقط در ۱۰ قدم اولین بار در مارکت وردپرس پدیدار شد.

ایجاد یک مقاله آموزشی فقط در ۱۰ قدم


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog