B2C (Business to Consumer) Nedir?


B2C (Business to Consumer), ürün/hizmet veya bilginin doğrudan tüketiciye sunulduğu e-ticaret modelidir. B2C modelinde tüm şartlar satış yapan kişi/kuruluş tarafından belirlenerek tüketiciye sunulur. Satış işlemleri B2B’nin aksine çoklu aşamalar yerine yalnızca basit ve kısa süreli adımlardan oluşur.

B2C, artık ölçeği fark etmeksizin dünya pazarında hemen tüm işletmelerin katıldığı satış modellerindendir. Bazı işletmeler aliexpress gibi benzeri satış kanallarını kullanarak B2C satışlarını gerçekleştirirken bazılarıysa kendi oluşturmuş oldukları sanal mağazaları yardımıyla satışlarını gerçekleştirirler. B2C’yi B2B’den ayıran en önemli fark bu modelde satış kitlesinin kullanıcı, firma veya şirket olmasının bir öneme sahip olmamasıdır. Üretici yalnızca ürününü pazarlamak ve ürünü satıcıya ulaştırmayı hedefler.

B2C doğrudan ticarete kattığı farklı ve inovatif bakış açısıyla sadece büyük ve gelişmiş işletmelerin dikkatini çeken bir satış modeli değildir. Dünyamız her geçen gün dijitalleşmeye birer adım daha yaklaşıyor. Haliyle durum böyleyken tüketiciler E-ticaret’in de kendilerine sunmuş oldukları avantajları göz önünde bulundurarak ilk alışveriş veya alışveriş araştırmalarına fiziksel mağazalar yerine internetten başlıyor. Yine başlanan araştırmaların büyük kısmı uygun fiyatlar ve ürünlerin bulunması halinde satışla sonuçlandığı da aşikar. Bu nedenle artık tüm işletmelerin ürün veya hizmetlerini pazarlarken en azından B2C satış modelinden faydalanmaları bir lüks değil zaruri ihtiyaçtır.

Ürün veya hizmetlerinizi daha çok kişiye ulaştırmak istiyorsanız sadece fiziksel mağazalar yardımıyla yapacağınız satışlarla bir dünya markası haline gelemez yada şirketinizin satış potansiyeli ve cirosunu arttıramazsınız. Sefamerve gibi fiziksel mağazanız üzerinden kullanıcıya sunduğunuz her ne varsa onu dijitale taşımanız yani E-ticaret’e taşınmanız gerekir.

E-ticaret’e B2C ile girerken bilmeniz gereken bazı önemli adımlar var bunları;

Ürün veya hizmetlerinizin pazar araştırmasının doğru şekilde yapılması
Ürün veya hizmetlerinizin en doğru yolla ve kanalla sunulması
Doğru platform ve B2C modelinin seçilmesi
Reklam ve satış stratejilerinin belirlenmesi


B2C (Business to Consumer) Nedir?


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog