Gece Makyajı Nasıl Yapılır?


Gece katılacağımız bir davet, düğün merasimi, kokteyl, balo, yılbaşı partisi gibi ortamlarda iddialı ve şık kıyafetlerimizle örtüşecek, görünümümüzü tamamlayacak bir makyaja ihtiyaç duyarız. Gece makyajı olarak bilinen bu makyaj türünde, gündüz makyajına göre daha koyu, baskın, çarpıcı renkler; cesur çizgiler, sıra dışı ve akılda kalıcı sert bir stili göze almak gerekir. Gece makyajının güzellik sırları belirgin gözler, belirgin dudaklar, gece ışıklarını yansıtacak tarzda pudra ve fondötenler, kalıcılık sağlayan dondurucu spreyler en büyük yardımcınız olacaktır. Gündüz ortamlarının sade, kendi halinde ve pastel tonlarını; neon renkler, koyu siluetler, keskin kontürler alabilir. Akşam önemli bir yere davetliyseniz, sizi keyifli ve heyecanlı bir gece makyajı yapım süreci bekliyor demektir.

Gece makyajında göz hatlarınızı ve göz renginizi ön plana çıkarabilirsiniz. Hem de cesurca ve kuralları yıkarak. Dumanlı göz makyajınızı biraz abartabilir, seksi bir kedi gözü makyajı yapabilir, takma kirpiklerle, bakışlarınızda dramatik ve çarpıcı bir etki oluşturabilirsiniz. Takma kirpik tercih edecekseniz, göz makyajınızda eyeliner kafi gelecektir. Ama hem belirgin bir göz makyajı hem de takma kirpiklerinizi birlikte de kullanabilirsiniz.

Bu durumda dudak makyajınızı nude tonlarda uygulayarak, gözlerinizdeki etkiyi alabildiğine ön plana çıkarmanız mümkün olacaktır.

Eğer mevsim yazsa, siz de cıvıl cıvıl ve bir o kadar gösterişli bir makyaj istiyorsyajıanız neon tonlarda eyeliner veya far kullanarak farklı ve vurucu bir efekt yakalamanız işten bile değil. Hem çılgın, hem de seksi bir görünüm sağlayan bu birbirinden renkli eyelinerlarla fark yaratacağınız kesin.

Eğer gerekliyse uygun tonlarda bir kapatıcı ve nars fondöten başlayacağınız gece makyajının ilk adımından sonra, yine gece ışıklarına uyumlu bir pudra, hem ışıkları doğru yansıtacak, hem de gece boyunca cildinizdeki yağlanmayı önleyerek matlık sağlayacaktır. Sıcak tonlarla bir yüz bazı oluşturmak isterseniz de, bronz bir pudra kullanabilirsiniz. Elmacık kemikleriniz üzerine uygulayacağınız aydınlatıcı da ışıl ışıl parlayan bir cilt vadedecektir. Eğer göz makyajınızda yoğun ve keskin tonlar kullanmayacaksanız, tercihinizi rujdan yana pekala kullanabilirsiniz. Fuşya, turuncu, leylak gibi parlak ve çarpıcı renkteki rujlarla, güçlü ve bariz bir etki bırakabilirsiniz.

Bulunduğunuz ortamdaki ısı ve dans gibi aktiviteleri de göz önünde bulundurarak, gece makyajınızın, sabahın ilk ışıklarına kadar size refakat etmesini istiyorsanız, makyaj dondurucu spreyle makyajınızı sabitleyebilirsiniz.


Gece Makyajı Nasıl Yapılır?


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog