فصل چهارم : نصب و راه اندازی شبیه ساز Genymotion

به نام خدا
یک برنامه نویس اندروید در حین توسعه ، به مراتب متعددی نیاز به اجرای اپلیکیشن خود دارد که هربار گرفتن خروجی .apk ، انتقال و نصب آن بر روی یک دیوایس حقیقی، زمان زیادی را از توسعه دهنده می گیرد. ضمن اینکه توسعه دهنده باید اپلیکیشن خود را بر روی نسخه های مختلف اندروید تست کند تا مطمئن شود همه مشکلات و نواقص را برطرف کرده است. در حالت عادی باید برای هر نسخه از اندروید یک دیوایس حقیقی تهیه کنیم که بسیار هزینه بر خواهد بود. در مقابل ماشین های “شبیه ساز اندروید” کار ما را بسیار آسان کرده اند. این ماشین ها بر روی رایانه شما نصب شده و محیط اندروید را شبیه سازی می کنند و شما به راحتی می توانید اپلیکیشن خود را روی آنها اجرا و قسمت های مختلف آن را بررسی نمایید. توجه داشته باشید شبیه ساز پیش فرض اندروید استودیو سرعت بسیار پایینی دارد و گزینه مناسبی برای توسعه دهندگان نیست.
شبیه سازهای متعددی وجود دارند که در این آموزش ما به معرفی شبیه سازی می پردازیم که در حال حاضر اکثر توسعه دهندگان اندروید از آن استفاده می کنند.
Genymotion  یک شبیه ساز اندروید بوده که به توسعه دهندگان امکان می دهد اپلیکیشن خود را بر روی نسخه های مختلف اندروید تست و عیب یابی نمایند. این شبیه ساز در دو نسخه رایگان و تجاری عرضه می شود که نسخه رایگان به راحتی نیاز ما را برطرف می سازد. برای نصب Genymotion ابتدا باید نرم افزار مجازی ساز Oracle VM VirtualBox را بر روی سیستم عامل خود نصب کنید. Oracle VM VirtualBox این امکان را به شما میدهد تا بر روی سیستم عامل فعلی خود، یک یا جند سیستم عامل دیگر نصب کنید (از جمله ویندوز ، لینوکس و …) که در اینجا Genymotion برای اجرای سیستم عامل اندروید، از این مجازی ساز استفاده می کند. مجازی ساز Oracle VM VirtualBox رایگان است و می توانید آنرا از وب سایت سازنده آن و یا وب سایتهای دانلود فارسی زبان و یا در انتهای همین پست دریافت نمایید.

مطابق تصویر بالا ما نسخه ۵٫۰٫۱۴ این مجازی ساز را از وب سایت سازنده آن برای سیستم عامل ویندوز دریافت کرده سپس اقدام به نصب آن می نماییم.
حال نوبت به نصب شبیه ساز Genymotion می رسد. وارد وب سایت http://www.genymotion.com شده و از منوی بالا وارد صفحه Pricing می شویم. تب Individual و سپس پلن Basic را انتخاب می کنیم.

در صفحه بعد نیاز به وارد شدن به حساب کاربری خود دارید که توسط گزینه Create an account می توانید به صورت رایگان یک حساب ایجاد نمایید. (فایل نصبی Genymotion نیز برای راحتتر کردن کار شما در همین پست برای دانلود قرار گرفته است.)
این شبیه ساز برای سیستم عامل های ویندوز ، مکینتاش و لینوکس منتشر شده که ما فقط نسخه ویندوزی آن را در وب سایت خود برای دانلود قرار داده ایم. در صورت نیاز به دانلود سایر نسخه ها به وب سایت سازنده مراجعه کنید.
دقت کنید هنگام دانلود از وب سایت سازنده، گزینه without VirtualBox را دریافت کنید زیرا ما قبلا ویرچوال باکس را دانلود کرده ایم و نیاز به دریافت و نصب مجدد آن نیست.

(توجه داشته باشید طبق تصویر بالا، این شبیه ساز تنها بر روی سیستم عامل ۷ و به بالا امکان نصب دارد.)
در حالی که VirtualBox در حال اجراست، اقدام به نصب شبیه ساز می کنیم. در مرحله آخر و پس از اتمام عملیات نصب ، با انتخاب گزینه Accept روی پنجره نمایش داده شده، می پذیریم که نسخه رایگان را برای مقاصد شخصی استفاده می کنیم و وارد محیط اصلی شبیه ساز می شویم. بلافاصله با پیغام زیر مواجه می شویم که از ما می خواهد دیوایس (های) مدنظر خود را انتخاب و دریافت کنیم :

در مرحله بعد از شما می خواهد ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید لیست دیوایس ها را مشاهده کنید. بنابراین اگر هنگام دانلود شبیه ساز داخل وب سایت سازنده آن حساب کاربری ایجاد نکردید، الان این امر لازم است. پس از ساخت حساب ، توسط گزینه Sign in پایین محیط نرم افزار، وارد حساب کاربری خود خواهید شد.

پس از وارد کردن مشخصات حساب کاربری و ورود موفقیت آمیز ، لیست تمامی دیوایس هایی که توسط سازنده شبیه ساز ارائه شده، نمایش داده می شود که بر حسب نیاز خود می توانید هر تعداد را که بخواهید، دریافت و نصب کنید. به دلیل حجم بالای هر دیوایس، توصیه می شود فقط نسخه هایی را دریافت کنید که نیاز دارید. هرگاه به نسخه دیگری نیاز داشتید می توانید مجدد از طریق همین لیست آن را انتخاب و دریافت کنید. با کلیک روی “جهت رو به پایین” کنار هر گزینه، تمامی مشخصات دیوایس نمایش داده می شود. به عنوان مثال در تصویر زیر مشخصات Samsung Galaxy S4 با اندروید نسخه ۴٫۴٫۴ نمایش داده می شود :

همین دیوایس را انتخاب می کنیم و گزینه Next را انتخاب می کنیم تا دانلود اطلاعات موردنظر آغاز شود.حجم هر دیوایس حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ مکابایت می باشد. (در صورتی که در مرحله دانلود، با آی پی ایران ارور HTTP دریافت کردید، می بایست از نرم افزار تغییر آی پی استفاده کنید. ضمن اینکه سعی می کنیم نسخه های پرکاربرد را برای دانلود مستقیم در انتهای همین پست قرار دهیم).

پس از اتمام دانلود دیتای مربوطه، دیوایس نصب شده و در انتها پیغام زیر نمایش داده می شود که به معنی نصب موفقیت آمیز دیوایس می باشد :

حال می بینیم که در لیست Your Virtual Devices ، دیوایس نمایش داده می شود :

هر زمان نیاز به نصب دیوایس جدید بود، توسط گزینه Add مجدد لیست نمایش داده می شود.
یکی از قابلیت های نسخه غیر رایگان این شبیه ساز این است که فایل دانلود شده هر دیوایس را می توان کپی کرد که باعث می شود در صورت نصب شبیه ساز روی سیستم عامل دیگر یا هر زمانی که نیاز به نصب مجدد دیوایسی باشد که قبلا دانلود کرده اید، لازم نیست دوباره آن را دانلود کنید و از همان فایل برای نصب مجدد دیوایس می توان استفاده کرد. ولی انجام این کار در نسخه رایگان هم امکان پذیر است. تنها تفاوت در این است که در محیط نرم افزار نمی توان این کار را انجام داد و باید به صورت دستی در مسیر نصب شبیه ساز فایل را برداشته و یا اضافه کرد. هر دیوایس به صورت یک فایل و با پسوند .ova در مسیر زیر اضافه می شود :
C:Users[Your Username]AppDataLocalGenymobileGenymotionova
به عنوان مثال دیوایس Galaxy S4 که قبلا دریافت کرده بودیم به صورت زیر قابل مشاهده است :

می توانید این فایل را در جایی دیگر نگه داری کنید و هر زمان نیاز شد مجدد در همین مسیر فایل را قرار دهید، دیوایس به لیست موجود در شبیه ساز اضافه خواهد شد.
مرحله نهایی، اضافه کردن Genymotion به اندروید استودیو می باشد. اندروید استودیو را باز کرده و به مسیر زیر بروید :
Files > Settings > Plugins
سپس در کادر جستجو ، عبارت genymotion را تایپ کنید.

در این مرحله با اخطار Nothing to show روبرو می شوید. با کلیک بر روی لینک Browse ، این شبیه ساز در مخزن گوگل جستجو و شناسایی می شود :

با انتخاب گزینه Install Plugin ، پلاگین genymotion دانلود و نصب می شود (حجم آن بسیار کم و حدود ۶۰ کیلوبایت می باشد). پس از نصب، گزینه Restart Android Studio ظاهر می شود که باید یک بار اندروید استودیو را بسته و مجدد اجرا کنیم تا آیکون Genymotion اضافه شود :

حال نوبت به دادن مسیر نصب Genymotion به اندروید استودیوست. روی آیکون Genymotion کلیک کرده و در کادر نمایش داده شده مسیر را وارد می کنیم. مسیر پیش فرض به این صورت می باشد :
C:Program FilesGenymobileGenymotion
با انتخاب گزنیه Ok کار به اتمام می رسد و با کلیک مجدد بر روی آیکون شبیه ساز ، لیست دیوایس هایی که قبلا روی شبیه ساز نصب کرده ایم نمایش داده می شود.

دیوایس موردنظر را انتخاب کرده و گزینه Start که فعال شده را انتخاب میکنیم و اجازه می دهیم تا محیط اندروید نمایش داده شود (بسته به سخت افزار ممکن است چند ثانیه تا یک دقیقه و حتی بیشتر این فرایند زمان ببرد). پس از آنکه سیستم عامل اندروید به طور کامل لود شد، صفحه ای مشابه تصویر زیر مشاهده می کنید:

مزیت این شبیه ساز در این است که اکثر ماژول های مورد نیاز برنامه نویسان در آن تعبیه شده. از جمله درصد باتری، وای فای، جی پی اس، دوربین و … .حال می خواهیم اپلیکیشن پیش فرض و ساده که هنگام ساخت پروژه توسط اندروید استودیو ساخته شده (Hello World) را توسط شبیه ساز اجرا کنیم.در عین حالی که شبیه ساز در حال اجراست، پنجره مربوط به لیست دیوایس ها را می بندیم تا بتوانیم با محیط اندروید استودیو کار کنیم. اکنون باید پروژه خود را Run کنیم. این عمل توسط گزینه Run انجام می شود:

صبر می کنیم تا عملیات Build انجام شود. سپس لیست دیوایس هایی که می توان اپ را روی آن اجرا کرد نمایش داده می شود. در صورتی که قبلا شبیه ساز را به درستی اجرا کرده باشید، در اینجا باید وضعیت آن را به صورت Online نمایش بدهد.

دیوایس را انتخاب می کنیم (دابل کلیک روی دیوایس و یا انتخاب گزینه Ok) مجدد به پنجره شبیه ساز رجوع می کنیم. می بینیم پس از چند لحظه اپلیکیشن ما بر روی شبیه ساز اجرا شده و می توانیم با محیط آن کار کنیم :

به این صورت هر لحظه می توانید پروژه خود را بدون نیاز به گرفتن خروجی .apk بر روی شبیه ساز اجرا کنید. البته این امکان که فایل .apk پروژه خود یا هر اپلیکیشن اندرویدی دیگر را روی شبیه ساز نصب و اجرا کنید نیز وجود دارد. فقط کافیست فایل را بکشید و روی محیط اندروید رها کنید (Drag & Drop). این ویژگی کاملا از اندروید استودیو جداست و لازم نیست حتما اندروید استودیو در حال اجرا باشد. به عنوان مثال می توانید اپلیکیشن اینستاگرام را به این صورت بر روی شبیه ساز نصب و از آن استفاده کنید.
پروژه اندرویدی را علاوه بر شبیه ساز، بر روی دیوایس واقعی خود (تبلت یا موبایل) هم می توان اجرا کرد که در جلسات آینده توضیح داده خواهد شد.
تاریخ بروزرسانی فایل ها : ۹۵/۰۴/۲۴
» دانلود Oracle VM VirtualBox 5.0.14 با حجم ۱۱۷ مگابایت
» دانلود شبیه ساز Genymotion 2.7.2 با حجم ۴۶ مگابایت
تذکر : دیوایس های زیر فقط بر روی جنیموشن نسخه ۲٫۷٫۲ قابل نصب و اجراست
» دانلود دیوایس Google Nexus 1 – Android 2.3.7 (API 10) با حجم ۲۵۱ مگابایت
» دانلود دیوایس Google Nexus 5 – Android 5.1.0 (API 22) با حجم ۲۴۸ مگابایت

دانلود این مقاله با فرمت PDF
۱ فایل PDF با حجم ۱ مگابایت




رایگان – دانلود فایل آموزشی پرداخت


مورد به سبد خرید اضافه شد











نوشته فصل چهارم : نصب و راه اندازی شبیه ساز Genymotion اولین بار در آموزش برنامه نویسی اندروید پدیدار شد.

فصل چهارم : نصب و راه اندازی شبیه ساز Genymotion


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog