Kontür Makyajı Nasıl Yapılır?


Son dönemlerde sıkça adını duyduğumuz kontürleme makyaj teknikleri aslında profesyonel makyaj sanatçılarının çok önceden beri kullandıkları bir yöntem.Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için allık sürüp çıkmak yerine, burnunuzu ufaltabilir, yüzünüzü daha kemikli gösterebilir ve tabii ki elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Eğer sivri bir çeneniz ve enden geniş göz çevreniz ve alnınız varsa, yüz şekliniz kalp olarak nitelendirilir. Kısacası, yüzünüzün şekli ters üçgen şeklindeyse, kalp şeklinde bir yüzünüz var demektir.Bu tür yüzlere yapılan kontür makyajının amacı alın ve çene bölgesini dengelemektir. Yani, üst kısımlar boyunca kontür uygulayarak bu bölgeyi daraltmanız gerekir. Açık tenliyseniz, orta koyulukta bir fondöten kullanarak yüzünüzün daha geniş olan kenarlarına ve elmacık kemiklerinizin hemen altına kontür uygulamalısınız. Ancak bu kontür burun hizanızdan daha aşağıya inmemeli.

Eğer burnunuzu daha küçük göstermek isterseniz burnunuzun yan duvarlarına koyu renk, üst kısmına ise açık renk fondöten uygulamanız gerekir. Eğer daha kalkık bir burun görünümü elde etmek istiyorsanız, burun ucunuzun altına koyu renk fondöten uygulayabilirsiniz. Eğer burnunuzun üst ucuna açık renk tonu uygularsanız, burnunuzun ucu her zamankinden daha büyük görünecektir. Bu nedenle burnunuzun üstüne süreceğiniz aydınlatıcıyı burun üst kemiğine kadar sürün. Daha uca inmeyin.

Yumurta şeklindeki yüzler, oval yüzlerdir. Alın bölgesi, çene bölgesinden biraz daha geniştir ve yüz biraz uzundur.Oval yüzler için kontür uygulamak çok kolaydır. Kontür uygulamanız gereken bölgeler çene ve alındır. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengeleyerek gözlerinizi daha merkezde gösterebilirsiniz. Kapatıcı veya fondötenler açıktan orta koyuluğa doğru değişen ten renklerinde daha turuncumsu bir renk alabilir. Bu nedenle bu cilt rengine kontür yaparken kapatıcı ya da fondöten yerine krem göz farı kullanabilirsiniz. Göz altlarınızın dış köşelerine, elmacık kemiklerinizin derinliğini dengelemek için de açık renk kapatıcı uygulayabilirsiniz.

Köşeli yüzlerin en karakteristik özelliği, çene kemiğinin köşeli olmasıdır. Yüzün yanları düzdür ve yüzün genişliği, uzunluğuyla neredeyse aynıdır.Köşeli veya kare bir yüze kontür uygularken, asıl amaç köşeleri biraz yuvarlatarak daha yumuşak hatlar elde etmeyi sağlamaktır. Yüzünüzün yanlarına uygulayacağınız koyu renk kapatıcıyı yanaklarınızın ortasına doğru hafif eğimli bir çizgi halinde uygulayın. Böylece köşeli yüz hatlarınıza biraz eğim katabilirsiniz.

Tüm yüz tiplerinde, kontörü uygulamadan önce tüm kullanacağınız renkleri nokta nokta şeritler halinde yüzünüze sürün. Unutmayın, öne çıkarmak istediğiniz bölümlere aydınlatıcı, arka plana atmak istediğiniz bölgelere cilt tipinizden daha koyu renk kapatıcı uygulamanız gerekir. Bu noktaları daha sonra daha büyük bir fırça veya ıslak makyaj süngeriyle iyice dağıtmalısınız. Profosyonlerin makyözlerin makyajda uyguladıkları güzellik sırları hakkındaki bu teknikleri kullanarak herkes çok daha güzel bir görünüme sahip olabilir.


Kontür Makyajı Nasıl Yapılır?


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog