اردوغان:برای استرداد گولن هیاتی به آمریکا می رود


ترکیه پس از کودتای نافرجام؛

رئیس جمهوی ترکیه: برای خشکاندن ریشه های کودتا ، تحولات مهمی در پیش است .

   به گزارش سرویس بین الملل   خبرگزاری صداوسیما    ، شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد چند روز پس از کودتای نافرجام در ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور در مصاحبه ای اختصاصی با شبکه فرانس بیست و چهار، به تمامی سوالات پاسخ داد.
اردوغان در این مصاحبه بار دیگر بر تصمیم قاطع دولت ترکیه، برای رها ساختن کشورش از فرقه تروریستی فتح الله گولن تاکید کرد و گفت:« وزرای دولت من به زودی به واشنگتن خواهند رفت و مدارک و مستندات خود را برای استرداد فتح الله گولن، به آمریکا ارائه خواهند داد.» 
گولن، واعظ و تدریس کننده علوم اخلاقی و الهیات، و رهبر مذهبی مخالفان دولت اردوغان است که در تبعیدی خود خواسته در ایالت پنسیلوانیای آمریکا به سر می برد. 
اردوغان افزود: افسر بازداشت شده کودتا، اعتراف کرده است که کودتاگران از او خواسته اند که پشت تلفن با گولن صحبت کند. 
رئیس جمهور ترکیه در پاسخ به انتقادات صورت گرفته از سوی اتحادیه اروپا درباره تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت، گفت:« ما در دوران گذار به سر می بریم.»
در این مصاحبه، که روز شنبه صورت گرفت، اردوغان در پاسخ به سوال خبرنگار درباره برقراری وضع  فوق العاده در این کشور و این که موج پاکسازی ها و برکناری ها تا کجا ادامه خواهد داشت، گفت:« در کشورهای فرانسه، بلژیک و آمریکا نیز شاهد بودیم پس از حوادث پاریس، بروکسل و فرگوسن وضع  فوق العاده برقرار شد. در فرانسه پس از اعلام سه ماهه وضع  فوق العاده، اکنون به مدت شش ماه دیگر وضع  فوق العاده تمدید شد و مدتش افزایش نیز یافته است.» 
اردوغان در پاسخ به سوال خبرنگار فرانس بیست و چهار مبنی بر اینکه بازداشت و برکناری بیش از شصت هزار نفر در این کشور، این نگرانی را به وجود آورده است که ترکیه به دوران گذشته بازگردد، گفت:« ترکیه دارای هفتاد و نه میلیون جمعیت است. ما شاهد یک کودتای نظامی مسلحانه در ارتش بودیم که بر اثر آن دویست وچهل و شش نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند. این کودتا با اتفاقات تروریستی معمولی که در فرانسه، بلژیک  یا اخیرا در مونیخ رخ داد، کاملا متفاوت است. لازم است موگرینی مسئول سیاست خارجی و رهبران اتحادیه اروپا، بین این دو موضوع تفاوت قائل شوند.» 
وی در ادامه از خبرنگار فرانس بیست و چهار پرسید:« آیا اتحادیه اروپا از کودتای نظامی حمایت می کند یا از یک دولت دموکراتیک که با آراء مردم انتخاب شده است؟» 
رئیس جمهور ترکیه در پاسخ به سوالی درباره کوتاهی سرویس های اطلاعاتی این کشور در جریان کودتا گفت:« این امکان هست که گاهی کوتاهی اطلاعاتی رخ بدهد به طور مثال در حادثه یازده سپتامبر دو هزار و یک آمریکا، یا حملات تروریستی نوامبر دو هزار و پانزده فرانسه، یا در بلژیک. گاهی سرویس های اطلاعاتی در اروپا نیز شکست می خورند و این امری امکان پذیر است.» 
وی در پاسخ به انتقاد خبرنگار این شبکه از احتمال بازگشت مجازات اعدام در صورت تصویب در مجلس ترکیه گفت:« اگر مردم و ملت من و همچنین نمایندگان مردم در مجلس، بر اجرای حکم مجازات اعدام عاملان کودتا اصرار داشته باشند، من با کمال تاسف، موظف به محترم شمردن درخواست آنان هستم.» 
وی ادامه داد:« مجازات اعدام در دیگر کشورهای جهان همچون آمریکا، روسیه و چین نیز اجرا می شود.» 
خبرنگار فرانس بیست و چهار به رئیس جمهور ترکیه گفت:« بله! ولی شما قصد پیوستن به اتحادیه اروپا و عضویت در آن را دارید که بر اساس قوانین اتحادیه اروپا مجازات اعدام ممنوع است، و در صورت بازگشت مجازات اعدام به ترکیه، عضویت شما در این اتحادیه منتفی خواهد شد.» 



رجب طیب اردوغان پاسخ داد:« در طول سی و  پنج سال گذشته، کشورهایی به عضویت اتحادیه اروپا درآمده اند که ترکیه از لحاظ آزادی های سیاسی و اقتصادی در مقایسه با آنها به مراتب در موقعیت بهتری قرار دارد. در روند مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا هیچ کشوری به اندازه ترکیه اذیت نشده است.»
 رئیس جمهور ترکیه با اشاره به عدم تعهد طرف اروپایی در حذف روادید برای شهروندان این کشور  گفت:« ما به تعهدات مان عمل کردیم و در برابر سیل پناهجویان عراقی و سوری که به سمت اتحادیه اروپا روانه شده بودند، همچون سپر عمل کردیم؛ ولی در مقابل اروپایی ها در عمل به توافقهای صورت گرفته کوتاهی کردند.» 
چندی پیش نیز اردوغان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان و در پاسخ به انتقادها درباره بازگشت مجازات اعدام به این کشور، گفته بود چنانچه نمایندگان مجلس چنین قانونی را تصویب کنند، وی نیز حکم اعدام را تصویب خواهد کرد و منتفی شمردن حکم اعدام، مردود خواهد بود. در هیمن حال فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در حاشیه نشست فوق العاده وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا، با شرکت در کنفرانس خبری مشترک با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد وجود نگرانی مبنی بر بازگشت مجازات اعدام برای عاملان  کودتای نافرجام بیست و ششم تیرماه در ترکیه، گفت:« به صراحت می گویم، چنانچه حکم اعدام در کشوری اجرا شود به هیچ وجه آن کشور جایی در اتحادیه اروپا نخواهد داشت.» در این مصاحبه موگرینی گفته بود الزامات کنوانسیون حقوق بشر اروپا در مورد حکم اعدام کاملا شفاف و روشن است. در این گزارش آمده است رئیس جمهور ترکیه در این مصاحبه، به موضوع عادی سازی روابط با روسیه اشاره کرد و گفت اواسط ماه اوت برای دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود راهی مسکو خواهد شد.


Let's block ads! (Why?)

اردوغان:برای استرداد گولن هیاتی به آمریکا می رود


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog