Kanaviçe ile Dantel Modelleri


Şiş buna şifre dantelide deniliyor yeni bir akım başlatıyoruz. kalın şişle örülen dantel modelleri ütülendiğin de bir şaheser halini alıyor. Şiş
dantel örnekleri her motifin kendi içerisinde ayrı ayrı bir şifresi anlamı, ayrı bir dokunuşu vardır yakından çekeceğim bir modeli sizlerle paylaşmak istiyorum çok yakında geliyor arkadaşlar.

genellikle 5 şişle yapılan şiş (şifre) danteli büyüdükçe misinalı şile devam edilebilecek niteliktedir. bu mantıkla büyük bir masa örtüsünü kıs sürede bitirebilirsiniz ve şiş örnekleriyle farklı bir doku bir kavram kazandırabilirsiniz. hatta özellikle son günlerde gelinlerde görüyoruz gelinlik üzerine dantel şal bile örebilirsiniz daha sonra isterseniz örtü olarak ta kullanabilirsiniz.

Biten örgüler modeline göre uygun germe tekniği için hazırlanır.

İple örülen büyük parçalar kap içinde kolaya batırılıp sıkıldıktan sonra gerilir ve kurumaya bırakılır. Filoş iple yapılan parçalar modellerine uygun olarak yaş bezle ütülenir.

Şiş Dantel’de seçilen ip özelliği ve şiş kalınlığına göre yapılması istenilen model, ait olduğu şifre doğrultusunda önce tığ ile bir halka yapılır. Daha sonra bu halka üzerine tığ ile ilmekler çıkarılır. İlmekler, modeline uygun şişlere (üç veya dört şişe) bölünür.

Bu safhada boş olan şişle sağdan sola doğru ilerleyerek örgüye devam edilir. Bu işlem devam ederken şiş başı paslanmaz kanaviçe örnekleri ile belirlenir.

Kurulan model şiş başına geldiğinde ikinci sırada ilmekler modele göre örgüye hazırlanır. Bu işlemler deva ettikten sonra şifreye uygun tığ ile ilmekler toplanarak zincir çekimi ile kapatılır.


Kanaviçe ile Dantel Modelleri


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog