عکاسی سیاه و سفید؛ روشی برای ساده کردن عکس‌ها

دیجی‌کالا مگ - منبع جامع اخبار و مقالات تخصصی در حوزه‌ی محصولات دیجیتال، دانش و فناوری و بازی
در چند سال اخیر بسیاری از ما به استفاده از عکاسی سیاه و سفید به‌عنوان عنصری از روایتگری خلاقانه روی آورده‌ایم. هرچند عکاسی سیاه و سفید با نورپردازی رابطه‌ی بسیار نزدیکی دارد ولی ارتباط آن با کنتراست صحنه شاید حتی بیشتر باشد. بارها و بارها شاهد آن بوده‌ایم که بسیاری از سوژه‌ها تنها به این دلیل روی صفحه‌نمایش یا کاغذ جلب‌توجه می‌کنند که در دل یک تصویر سیاه و سفید کنتراست بالای قوی قرار گرفته‌اند. یکی از رموز عکاسی این است که هرقدر رنگ سیاه در عکس عمیق‌تر باشد تصویر در چشم انسان به شکلی شارپ‌تر درک می‌شود. در این مطلب خواهیم دید که چگونه عکاسی سیاه و سفید این ایده را دریافت کرده و آن را یک گام جلوتر می‌برد. با مدرسه عکاسی موبایل دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

تاکید بهتر بر سوژه‌ها در عکاسی سیاه و سفید

وقتی تصویری رنگی باشد، چشم انسان تمایل دارد تا کل صحنه را اسکن کرده و علاوه بر محتوای مبتنی بر ترکیب‌بندی، تمام رنگ‌ها را هم دریافت کند. به‌طورمعمول عکاسان صحنه را برای سوژه‌ی اصلی نوردهی می‌کنند. به‌این‌ترتیب اگر شما نوردهی را روی سوژه‌ی اصلی تنظیم و سپس عکس را به یک تصویر سیاه و سفید کنتراست بالا تبدیل کنید، می‌توانید تاکید روی سوژه را باز هم بالاتر ببرید و موجب برجسته‌تر شدن آن شوید.
تمایل عکس‌های سیاه و سفید کنتراست بالا واقعا به این سو است که خاکستری‌های میانی را از بین برده و تنها روشن‌ترین روشن‌ها و تیره‌ترین تیره‌ها را حفظ کند. اغلب محدوده‌ی میانی به سمت یکی از دو سوی تیره و روشن حرکت می‌کند و موجب می‌شود که چشم انسان پیش از هر چیز روی آن‌ها تمرکز کند.

سادگی درک عکس سیاه و سفید

باید این حقیقت را بپذیریم که نگاه کردن به تصاویر سیاه و سفید برای ما ساده‌تر است. چشم ما تنها مجبور خواهد بود درجات مختلف خاکستری را پردازش کند و پس‌ازآن سوژه تمام اطلاعات خود را نمایان می‌کند. تصاویر سیاه و سفید کنتراست بالا اغلب این وضعیت را ساده‌تر هم می‌کنند؛ چراکه بخش‌های سیلوئت، بخش‌های بسیار روشن یا شکل کلی سوژه می‌تواند چشم را مستقیما به محل صحیح هدایت کند. در یک تصویر سیاه و سفید کنتراست پایین چشم همچنان تمایل دارد تا کل صحنه را اسکن کند؛ چراکه کل تصویر تقریبا شمای رنگی یکدستی دارد. در این شرایط استفاده از تاثیر بوکه و ترکیب‌بندی خوب می‌تواند مؤثر باشد. اساسا تلاش ما این است که بگوییم عکس‌های کنتراست پایین بیشتر مانند یک تلنگر کوچک هستند ولی تصاویر کنتراست بالا بیشتر به یک مشت محکم شباهت دارند.

استفاده از هندسه در عکاسی سیاه و سفید
به این دو جمله بیندیشید:
اگر از قوانین ترکیب‌بندی پیروی کنید چشم انسان تمایل پیدا خواهد کرد نقاط تقاطع خاصی را در تصویر اسکن کند.
خطوط و گریدهای بیشتری را به تصویر اضافه کنید و مخاطبانی در اختیار خواهید داشت که برای مدت‌زمان طولانی‌تری به عکس شما خیره می‌شوند.

هدف هر عکاسی این است که مردم برای مدت‌های طولانی به تصاویری که خلق می‌کند خیره شوند. اصلا حس خوبی ندارد که کسی تنها صفحات مختلف مجموعه عکس‌های شما ورق بزند و هیچ چیزی از آن‌ها حس نکند. عکس‌های خوب مردم را می‌گیرند و آن‌ها را وادار به خیره شدن می‌کنند. یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای رسیدن به این منظور این است که متن را به صحنه‌ی عکاسی بیفزایید. همچنین رسیدن به این نتیجه با افزودن خطوطی که چشم مخاطب را به‌سوی سوژه می‌کشند هم واقعا آسان است. حال کافی است این موارد را با سادگی عکاسی سیاه و سفید تلفیق کنید تا عکسی خلق شود که بارها از نسخه‌ی رنگی آن زیباتر خواهد بود.

منبع: The Photographer

مطلب عکاسی سیاه و سفید؛ روشی برای ساده کردن عکس‌ها برای نخستین بار در دیجی‌کالا مگ منتشر شده است.

عکاسی سیاه و سفید؛ روشی برای ساده کردن عکس‌ها


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog