Türkiye'deki En İyi Tatil Yerleri


Yazın vazgeçilmezi olarak nitelendirilen deniz, kum ve güneş hemen herkesin tercihidir. Ancak seçilen mekânların kalitesi tatilinizin gidişatını belirlemektedir. Bu yüzden de deniz tatili tercih edeceklerin iyi bir araştırma yaptıktan sonra tercih etmeleri, tatil kalitelerini de artıracaktır.

Türkiye’nin ilk akla gelen deniz tatil mekânı olan Kaş’ın tercih edilmesindeki en önemli sebebi Kaputaş Plajı‘dır. Bu plajın özelliği beyaz kumlarla turkuaz mavisi suların birleşmesiyle oluşan muhteşem manzaradır. Denizde yüzerken bile manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bu plaj size hem bedensel hem ruhsal bir terapi sağlayacaktır. Ayrıca bu şehri tercih edenlerin tek seçeneği deniz değil. Burada tatil yapmanın avantajları içinde denizden sonraki ikinci büyük sebep ise, Xanthos Antik kenti. Tarihin kokusunu ciğerlerinize kadar hissedeceğiniz bu yerde aynı zamanda güneşin doğuşu ve batışını da izleyebilirsiniz. Yine aynı zamanda yapılacak bir diğer alternatif ise, Caretta Carettaların yumurtlama mekânlarına küçük bir ziyaret olabilir. Deniz tatili denince ilk akla gelen Kaş, sizin ve arkadaşlarınızın hem romantik hem de tarihi bir tatil geçirmenizi sağlayabilecek Türkiye’nin en iyi tatil mekânları arasında yer alıyor.

Konu deniz tatili olduğunda dünyanın sayılı boğazlarından birine sahip olan İstanbul’u atlamak elbette ki olmaz. Biz de İstanbul’u biraz araştırdık ve size deniz keyfini sonuna kadar yaşatacak bir mekân keşfettik. Güzel sahil ve deniz ortamıyla yazlıkçıların uğrak yeri olan Şile, birbirinden önemli tarihi eserleriyle de geçmişin izlerini taşıyor. Kum baba plajında geçireceğiniz hafta sonları size yoğun iş stresini unutturacağa benziyor. Sizler de İstanbul dışına çıkamıyorum diyenlerdenseniz, burası tam size göre bir mekân.

Dalgalarla boğuşmayı sevenler için önerebileceğimiz yerlerden biri olan Atakum, henüz keşfedilmeyen yerlerden sadece biri. Çoğunlukla yakın illerden gelen turistleri ağırlayan bu yer, tatilini kalabalığın aksine sakin bir yerde geçirmeyi dileyenler için oldukça güzel. Tatil için güneye gidemiyorum diyenler, burayı seçerek hem tatil hem de ekonomik bir plan yapabilirler.

Bu tatil hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmak isteyen herkesin tercih edeceği mekânlardan biri olmakla birlikte, uygun fiyatlarıyla da rekor kırmaya devam ediyor. Dalgaların kıyıya vuruşunu dinlerken, gözlerinizi koyun yeşilliklerinden alamayacaksınız. İstanbul kalabalığından biraz uzaklaşmak ve doğanın kucağına sığınmak isteyen herkesin tercih edeceği bu küçük şehir, sizlerin gözdesi olacak. En mutlu şehir seçilen bir ilde deniz tatili yapmak size de iyi gelecek.

Deniz tatili denildiğinde bahsetmeden geçemediğimiz bir diğer yer ise, İzmir – Çeşme. Yaklaşık beş ay kadar süren deniz mevsimi sık sık yüzme keyfi sürmek isteyenler için oldukça ideal bir yer. Gerek tarihi gerekse, doğal güzellikleriyle bütünleşen bu şehir size denizden gelen huzuru yaşatacak. Kalabalık beach club partileri ile de yazın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Deniz, kum ve güneşli bir tatil sizleri bekliyor. Bu güzel yerde tatilin tadını çıkartmak için hemen internete girip istanbul izmir uçak bileti fiyatları araması yapabilir ve en yakın tarihe biletinizi alabilirsiniz.


Türkiye'deki En İyi Tatil Yerleri


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog