روشهای چانه زنی برای خرید سوغاتی در سفر

در سفر، خرید اجناس و سوغاتی همیشه با چالش رو به روست چرا که اغلب با قیمت.های بسیار بالایی مواجه می.شوید که با منطق شما بدجور سر ناسازگاری دارد.
بسیار پیش آمده که از گردشگان می.شنویم راجع به قیمت بالای اجناس محلی شکایت می.کنند و می.گویند که فروشندگان قیمت.ها را به طرز باورنکردنی بالا می.برند. اینجا به شما توضیح خواهیم داد در طی سفر چگونه به صورت حرفه.ای چانه بزنید. در کشورهای غربی چانه زدن خیلی مرسوم نیست و این راهکارها و روش.ها خیلی جواب نمی.دهد.
فهمیدن آن که چقدر بیش.تر از هزینه محلی اجناس دارید پرداخت می.کنید، کار آسانی نیست اما راه.هایی هست تا قدرت مذاکره و چانه زنی خود را تقویت کنید! در اینجا به تعدادی از این راه.کارها می.پردازیم.

۱) همیشه لبخند بزنید.
چانه زنی شما نباید به یک جدال و یا دعوا تبدیل شود. اشتباه نکنید! این یک رابطه و گفت و گو میان دو نفر با منافع مشترک است و نیازی به بالا بردن صدا و لحن خشمگینانه نیست. جالب است بدانید در برخی از فرهنگ.ها، به طور مثال میان اعراب چانه زنی یکی از سنت.های اجدادی محسوب می.شود. در واقع محال است خریدی انجام بشود و چانه زنی در میان نباشد، چرا که چانه زنی بخشی از فرهنگ و سنت آن.ها محسوب می.شود.
پس فراموش نکنید، شما اینجایید تا از خریدتان لذت ببرید، لبخند بزنید و با فروشنده محترمانه برخورد کنید.


۲) قانون طلایی: هر کی اول قیمت رو بگه، باخته !
مهم.ترین قانون این بازی این است که: اولین کسی که قیمت را بگوید، بدترین وضع را دارد. اگر فروشنده اول قیمت بدهد، یعنی قیمتی بالاتر از این نخواهد داد و اگر خریدار در ابتدا قیمتی بدهد، یعنی فرصت خرید ارزان تر را از دست داده است.
پس اجازه بدهید اول فروشنده قیمت دهد و پیش از آن که پیشنهادی بدهید، منتظر شوید تا چند بار قیمت را هر چند کم، پایین بیاورد.


۳) اگر می.توانید از زبان محلی استفاده کنید.
اگر قادر به صحبت کردن با زبان محلی و مادری فروشنده هستید، یک پوان مثبت در مشت شماست. احتیاجی نیست که زبان یا لهجه مورد نظر را روان صحبت کنید، کافیست تا برخی از چیزهای ابتدایی مثل اعداد، برخی از عبارات معروف و پر استفاده مانند: قیمتش چقدر است؟ یا خیلی گران است و … را بدانید. صحبت کردن به زبان محلی نشان گر آن است که شما واقعا برای کشور و مردمانش و یا منطقه و استان مذکور احترام قائلید و این اغلب با برخورد و واکنش مثبت محلی.ها و ساکنانش رو به رو می.شود.
بارها و بارها شاهد آن بودم که فردی وارد مغازه شده و بی آن که حتی صبح بخیری بگوید داد زده که: قیمت این چنده ؟! و در جواب قیمتی ۵ برابر آن چیزی که من همان.جا پرداختم را شنیده است. مثل آن است که بخواهید جنسی را به یک دوست بفروشید، قیمت را کم.تر می.گویید و می.خواهید که کمکش کنید. اگر طوری رفتار کنید که انگار فروشنده، فرهنگ و زبانش برای شما اهمیتی ندارد، در جواب نیز طوری با شما رفتار می.شود که شما و پول.تان اهمیتی ندارد و قطعا قیمت بیش.تری را به شما اعلام می.کنند.


۴) قبل از قطعی شدن قیمت ، پول.تان را نشان ندهید.
انتظار نداشته باشید در حالی که ۱۰۰ دلار پول نقد در دست دارید، بتوانید تخفیف خیلی خوبی را از فروشنده بگیرید. اگر قیافه.تان شبیه کسی.ست که وضع مالی خیلی خوبی دارد و از پس هزینه بالای اجناس بر می.آید، نقطه ضعف بزرگی در گرفتن تخفیف و چانه زدن خواهید داشت.


۵) صبر، صبر، صبر
وقت بگذارید و عجول نباشید. چانه زدن دوِ سرعت نیست که برای تمام شدنش لحظه شماری کنید، برعکس مثل یک دوی استقامت، طولانیست. حتی اگر خیلی عجله دارید، ظاهر خود را حفظ کنید و میزان عجله خود را بروز ندهید چرا که به ضرر خودتان تمام می.شود.
اگر تنها چند دقیقه وقت داشته باشید، فروشنده تا زمان رفتن شما صبر می.کند تا بتواند شما را تحت فشار قرار دهد، قیمت بالاتری را اعلام کند و پول بیش.تری دریافت کند.


۶) با کمترین قیمت شروع کنید!
با قیمتی پایین تر از چیزی که قصد پرداخت آن را دارید، شروع کنید.
با این حساب با افزایش قیمت در گام.های بعدی به فروشنده نشان خواهید داد که قرار است با یکدیگر به توافق برسید، در نتیجه مورد خوشایند او واقع خواهید شد.
در ادامه با کمی گفت و گو و چانه زدن به قیمت مد نظر شما خواهید رسید.
بنابراین هر چه با قیمت پایین تری شروع کنید، جای بیش تری برای مذاکره و چانه زنی را برای خودتان حفظ می.کنید.


۷) ارتباط برقرار کنید.
اغلب، کودکان چیزی را که می.خواهند به راحتی به دست می.آورند چرا که بزرگتر.ها دلشان به رحم می.آید. این درست وضعیت مشابهیست که می.توانید در چانه زنی استفاده کنید. اگر بتوانید رحم و شفقت آن.ها را برانگیزید، معامله بهتری در پیش خواهید داشت.
جملاتی مانند : «پول زیادی ندارم» ، «مدت زیادی در سفر هستم.» و یا جمله مورد علاقه.م «اگه پول بیشتری داشتم حتما به جای دوچرخه، از ماشین استفاده می.کردم و یحتمل پول بیش.تری پیشنهاد می.دادم.» را امتحان کنید.
داستان خودتان را ابداع کنید و آن قدر اصلاحش کنید تا جواب بگیرید.


۸) از فروشنده تعریف کنید.
شخصی کردن فضای معامله در چانه زنی و تخفیف گرفتن بسیار کارساز است.
نظرهایی چون:
به نظر می.رسه آدم خوبی هستی
حاضرم شرط ببندم از اون دست آدمایی که عاشق کمک کردن به بقیه ن
بلافاصله جواب می.دهند.
دفعه بعد در هنگام خرید سوغاتی از این جملات استفاده کنید و از شدت تأثیرشان شگفت زده شوید.


۹) وقتی پیشنهادی دادید نمی.توانید عقب بکشید.
بسیاری در طی سفر این قانون مهم در چانه زنی را به کلی از یاد می.برند.
باید از پیشنهادی که قرار است بدهید رضایت داشته باشید. عقب کشیدن در این وضعیت، بی احترامی ناخوشایندی نسبت به فروشنده است.
بنابراین تنها هنگامی سراغ تخفیف گرفتن بروید که واقعا قصد خرید دارید و از پس قیمتی که پیشنهاد داده.اید برمی.آیید.


۱۰) در اتمام بازی دست دوستی بدهید.
مهم نیست چقدر زمان می.برد تا سر قیمتی به توافق برسید، توافق نهایی دلیل مناسبی برای خوشحالی هر دو طرف است.
حتی اگر مذاکره و چانه زنی شما به انجام معامله ختم نشد، در انتها با برخوردی مودبانه، از فروشنده بابت وقتی که گذاشته است، تشکر کنید.

روشهای چانه زنی برای خرید سوغاتی در سفر


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog