İzmir Seyahati


Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatif sunuyor. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi ilgi çekiyor. Hemen interne girip anadolu jet bilet al yazıp İzmir'een uygun fiyatlarla uçabilir ve bu güzel şehrin tadına varabilirsiniz. Çağdaş, güleryüzlü, sıcakkanlı ve dinamik insanlarıyla İzmir hiç de yabancılık hissetmeyeceğiniz bir yer. Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve Selçuk görülmesi gereken yerlerin sadece birkaçı ve çoğunlukla İzmir’in ilçelerini kapsıyor. İzmir’de tatil ve kültür merkezlerine sadece 1 saatlik mesafede olduğunuzu unutmayın.

Dünyanın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin m² alan üzerinde kurulu. Tropik merkezi, egzotik canlıları, zebra, fil, zürafa, deve kuşları ve çocuk hayvanat bahçesiyle keyifli bir gezi yaşatan parka giriş ücreti yetişkinler için 3,50 TL, öğrenciler içinse 1,25 TL. Doğal Yaşam Parkı’nın yanı başındaki Kent Ormanı ve İzmir Kuş Cenneti de ayrı rota üzerindeki diğer seçenekler.

Geçmişte moloz döküm sahası olan İnciraltı Kent Ormanı tam 622 dönümlük bir alanda kurulu. Binlerce ağacın bulunduğu, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bezeli bu alan şehrin içinde, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenler için cennetten bir köşe. Üçkuyular Vapur İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan orman piknik ve kahvaltı yapmak isteyenlerin de uğrak noktası.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu 31 durak, 400 bisiklet ve 600 bisiklet park yeri ile hizmet veren BİSİM, İnciraltı Kent Ormanı’ndan İzmir Kuş Cenneti’ne kadar olan bisiklet yolunda kullanılabiliyor. İzmir Körfezi’ni çepeçevre saran bu yol harika manzaralara da ev sahipliği yapıyor. ‘Yollar artık BİSİM’ sloganıyla yola çıkan sistemle ilgili detaylar BİSİM web sitesinde.

Bornova ilçe merkezi ile Kayadibi Köyü arasında, Bornova Çayı üzerindeki 7 kilometrelik alanda bulunan Homeros Vadisi, İzmir Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlendi. Vadi düzenlemesi kapsamında göletler, trekking parkurları ve piknik alanları İzmirlilerin ilgisini çekiyor. 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Smyrna kentinin suyunu sağlayan kaynak ve Homeros’un yaşadığı tahmin edilen mağaralar da vadide bulunuyor.Son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalarla çehresi değişen Kaleiçi evleriyle Sığacık, İzmir’in en güzel kaçış rotalarından biri. 1,500’lü yıllardan beri yaşamın devam ettiği Kaleiçi’ndeki 220 ev baştan aşağı yenilendi. Türkiye’nin ilk sakin şehri (Citta Slow) Seferihisar, müthiş Ege lezzetleri de güzel bir soluklanma alanı


İzmir Seyahati


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog