İzmir Gezi Rehberi


Siz de hep aynı mekanlara gitmekten sıkılıp, yeni yerler aramaya mı başladınız. İzmir e yakın olsun günü birlik gidip gelelim mi istiyorsunuz. Eğer İstanbul'dan İzmir'e gitmek için bakalım bir izmir istanbul uçak bileti fiyatları ne durumda uygun bir bilet bulursak İzmir etrafını gezelim mi istiyorsunuz...Sizin için İzmir'e gittiğinizde gezeceğiniz yerleri sıraladık..

Saat Kulesi: İzmir’in simgesi Kule 1901’de inşa edildi. 25 m. yüksekliğindeki kulenin saati de Alman İmparatoru’nun armağanı.

Asansör: Konak-Güzelyalı arasında işleyen caddeye çok dik yamaçlardaki evlere daha kolay gidilip gelinebilmesi amacıyla 1905’te Nesim Levi tarafından yaptırıldı. Günümüzde kültür kompleksi olarak kullanılıyor.

Tarihi Camiler: Hisar Camii, Şadırvan Camii, Kestane Pazarı Camii, Kemeraltı Camii, Salepçioğlu Camii, Konak Camii şehrin önemli camilerinden.

Beth İsrael Sinagogu: Karataş Semti’nde Sultan II. Abdulhamit döneminde 1905’te yaptırıldı.
Kemeraltı Çarşısı: İzmir’in en büyük ve eski alışveriş merkezinde keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Arkeoloji Müzesi: Konak’taki müzede İÖ 7. ve İS 2. yüzyıla ait Hitit, Helenistik, Roma ve Bizans devirlerine ait eserler sergileniyor.

Smyrna: Tarihi İÖ 3. bin yılına dayanan eski İzmir kenti, körfezin kuzeydoğusunda yer alan bir adacık ya da yarımadacık üzerine kurulmuştu. Ortaçağa ait Kadifekale, Basmane İstasyonu’nun yakınındaki tiyatro, Agamemnon hamamları, bugünkü adı Namazgâh olan Roma devri agorası ve yanındaki Bazilika kentin çok geniş alana yayılan kalıntılarından sadece birkaçı.

Kadifekale (Pagos): İzmir’de Büyük İskender’in generallerinden Lysimakhos’un körfeze hakim bir konumda kurduğu kent, bugünkü Kadifekale (Pagos) Tepesi ile tepenin iç limana bakan yamacında.

Bayraklı (Eski İzmir): İzmir Körfezi’nin kuzeydoğusunda Tepekule mevkiinde bulunan yerleşim alanı. Bayraklı’nın üst kesiminde 205 m. yüksekliğindeki burun üzerindeki yapı mitolojik kral Tantalos’un mezarı olarak biliniyor.

İzmir Kuş Cenneti: Dünyanın sayılı sulak alanlarından biri İzmir Kuş Cenneti. Gediz Deltası’nda yıl boyu 250 kuş türü görülüyor. Delta aynı zamanda Türkiye’de flamingoların Tuz Gölü’nden sonra en önemli üreme alanı; deltanın her bölgesinde, hatta İzmir Körfezi’nde flamingoya rastlanıyor. Gediz Deltası’nın biyolojik çeşitlilik açısından önem taşıyan bölümlerinden Homa Lagünü, Çamaltı Tuzlası’nın bitişiğinde. Gediz Deltası’nda Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı, mutlaka uğranması gereken bir ziyaretçi merkezi bulunuyor.


İzmir Gezi Rehberi


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog