Sarışınlar İçin Makyaj Teknikleri


Makyaj yapmak isteyen sarışın kadınların makyaj yaparken en çok dikkat etmeleri gereken nokta, kendi cilt renklerine uygun olacak olan yumuşak tonları tercih etmeleridir. Koyu ve dikkat çekici renkler sarışınlar için uygun görülmemekte ve tavsiye edilmemektedir. Doğal görünümün makyajda trend olması sebebiyle de tercih edilecek allık tonları genellikle, pembe ve şeftali tonu allıklar olmalıdır. Allık seçimi gibi ruj seçiminde de koyu renklerin yerine daha yumuşak daha açık ve doğal renklerin tercih edilmesi önem taşımaktadır. Herkesin tutkusu olan kırmızı ruj, en çok sarışınlara yakışmaktadır, ancak tercih edilecek kırmızının makyaja ve cilt rengine uygun olması gerekmektedir.Makyajın en önemli kısmı kuşkusuz ki göz makyajıdır. Sarışın kadınlarda da göz makyajı güzellik sırları için çok önemlidir ancak kullanılacak tonlara ve renklere dikkat edilmelidir.

Maskara tercihinde genel olarak kullanılan siyah rengi yerine makyajın doğallığına uygun olacak olan kahverengi tercih edilmesi önerilmektedir.Kullanılacak far rengi ise göz rengine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Eğer mavi gözlere sahip olan sarışın biri göz makyajı yapacaksa far rengi olarak açık gri ve açık mavi tonlarını tercih etmelidir. Ancak kahverengi gözlü sarışın biri makyaj yapacak ise tercih edeceği far rengi, mürdüm ve kahve tonları olmalıdır.Göz makyajı yapımının son aşamasında ise gözleri daha belirgin hale getirmek için kaşların bir iki ton daha koyu renge boyanması gerekmektedir.Günlük makyajda daha doğal ve şeffaf tonlar kullanılmaktadır. Bu sebeple yapılacak olan günlük makyajda sarışınlar, göz farı tercihlerini bej ya da pembe tonlarında tercih etmeli, allık seçiminde ise pembe ve tonlarını kullanmalıdır. Ruj renginde de hafif bir parlatıcı veya sedef tonları tercih edilmelidir.

Gece makyajı gündüz makyajına oranla daha belirgin ve dikkat çekici olmalıdır. Bu sebeple yapılacak gece makyajında göz farı olarak gümüş rengi ve gri tonları tercih edilmektedir. Gözlerin belirgin olması gereken gece makyajlarında maskara rengi tercihi siyahtan yana yapılmalıdır. Pembeye dair koyu tonlarda bir allıkla tamamlanacak olan makyajda ruj olarak ise yüz makyajına uygun tonlar tercih edilmesi önerilmektedir. Öncelikle en çok üzerinde duracağınız şey hafif ve yumuşak tonlar tercih etmenizdir. Yanaklarınız için uçuk pembe ve şeftali tonlarını kullanmalısınız. Sizde kırmızı rujun vazgeçilmez olduğunu düşünüyorsanız yaptığınız makyajın ağır olmamasına dikkat etmelisiniz. (Sade Makyaj Nasıl Yapılır başlıklı yazımızı okumak için tıklayınız.)

Far seçimini daha çok bej veya pembe tonlarından yana kullanmanız, daha ilgi çekici gözlere sahip olmanızı sağlayacaktır. Allık için ise kesinlikle pembe tonlarını tercih etmelisiniz; bu yanaklarınızın ve elmacık kemiklerinizi dolgunlaştıracaktır. Dudak renginize yakın bir ruj da seçtikten sonra işte ihtiyacınız olan hafif bir makyaj teknikleri ! Bayanlar genellikle rimel renginin seçimini siyahtan yana kullanır. Fakat siyah rimel sarışın bayanlar için uygun olmayabiliyor. Bunun için rimel tercihinizde siyahtan daha çok fazla koyu olmayan kahverengi tonlarından yararlanmanız göz alıcı bakışla sahip olmanızı sağlayacaktır. Yoksa siyah renk bir rimel sarı saçlarınız ve doğal yapılmış bir makyajınızın yanında zıt bir görüntü oluşturabilir; çok baskın görünebilir ve hoş olmayacaktır.

Kahverengi gözlere sahipseniz mürdüm ve kahve tonlarını, gözleriniz mavi ise gümüş, açık gri ve hafif mavi tonlarını tercih ederseniz sarı saçlarınızın yanında şık bir havaya girmenizi sağlayacaktır. Tam anlamıyla çekici gözler yaratmak istiyorsanız kaşlarınıza da bir el atın! Saç renginizden 2 ton koyu renkteki bir kaş kalemini kullanarak kaşlarınızı belirginleştirin. Böylelikle ifadeleriniz daha anlamlı hale gelecektir. Etkileyici bir gece makyajı için sarışınlara en uygun renkler gümüş ve gri tonlarıdır. Gözlerinizi ve bakışlarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız gece makyajında siyah rimel kullanmanızda bir sakınca yoktur. Doğal ve hafif renkte bir ruj ve koyu pembe tonlarında bir allık uygulayarak gece makyajınızı tamamlamış olacaksınız.


Sarışınlar İçin Makyaj Teknikleri


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog