Vitamin Açığınızı Kapatın


En popüler supplement olmayı hak etmiyor diyemeyiz. protein tozu faydası protein içermesidir. Voodoo, hokus pokus bir ürün değildir. Diyetinizde protein eksik kaldığı zaman almanız gerekebilir. Sütten oluşur, sağlıksız bir ürün diyemeyiz.

Protein tozlarının birçok çeşidi vardır. En yaygın olanları whey ve casein proteindir. İkisi de sütten oluşur, hayvansal kaynaklıdır. Bu rehberde diğer kaynaklardan elde edilen protein tozlarını incelemeyeceğiz.

Miktar olarak protein tozunu günlük ihtiyacınızı tamamlamak için gereken ne kadarsa, o kadar alabilirsiniz. Fazla protein almanın da bir zararı yoktur. Spor yapılan günlerde protein ihtiyacı diğer günlerden farklı olmayacaktır.

Protein tozları veya protein böbreklere zarar vermez. Fakat böbreklerinde problemleri olan insanların dikkatli protein tüketmesi, dolayısıyla dikkatli protein tozu tüketmesi gerekir. Genel olarak protein tüketmek vücudun pH dengesini asidik yapacağından dolayı, bol su içmek kas geliştirmek isteyen insanlar için faydalı olacaktır.

Zamanlama adına, eğer gün içerisinde düzenli olarak öğünlerinizde protein alıyorsanız, sporun ardından protein tozu almak zorunda değilsiniz. Fakat spora kadar aç kaldıysanız veya protein almadıysanız, sporun hemen ardından whey protein almanız faydalı olacaktır. Bunun dışında protein tozunu protein yemediğiniz bir öğünde alabilirsiniz. Düşük kalorili bir diyet uyguluyorsanız, protein tozu öğün yerine de geçebilir.

Fakat gün içerisinde protein ihtiyacınızı karşılayamama durumunda veya intermittent fasting tarzı bir diyetle aç antrenman yapılma durumunda proteinin antrenmanın ardından hızlı sindirilecek şekilde alınması fark oluşturabilir. Ayrıca kimi araştırmalar yaş ilerledikçe daha hızlı sindirilen protein tercih edilmesi gerektiğini öneriyor.

Whey protein hızlı sindirilen bir proteindir. Casein ise biraz daha yavaş sindirilir. Proteinin veya protein tozunun zamanlamasının çok önemli olduğu söylenir, fakat bu önerme çoğu zaman geçerli değildir. Eğer gün içerisinde öğünlerinizi düzenli aralıklarla alıyorsanız ve günün sonunda bir şekilde protein ihtiyacınızı karşılayabiliyorsanız, proteinin hızlı veya yavaş sindirilmesi fark oluşturmaz.

Protein tozu hakkında kalp krizlerinden, yapay kaslardan, sarkan kas oluşturmalardan tutun da; çok hızlı kas yapmalara, anormal büyümelere kadar hurafeler dizilmektedir. Fakat ürünün fayda ve zarar durumları özetlendiği gibidir, sanıldığı kadar aksiyonlu bir supplement değildir.

Protein tozu sütten üretilir, sentetik değil, doğaldır. Üretildiği süt ne kadar sağlıklıysa, tozu da o kadar sağlıklıdır. Ürünler arasında kaliteyi belirleyen faktör de budur. Milyonların sofrasındaki ekmekten daha sağlıklıdır. Fakat derinlemesine incelendiğinde süte bağlı problemleri, birçok protein tozu da taşır. Süt kimi insanlarda alerjiye, sivilceye ve gaz & şişkinlik gibi problemlere neden olabilir. Laktoz alerjisi olanlar izole whey tercih edebilirler.

Protein tozlarının amacı diyete fazladan protein ekleyip kasların protein tozları için gereken protein miktarını karşılamaktır. Protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişebilir, kas geliştirmek için ihtiyacınız olan proteini sitemizde hesaplayabilirsiniz. Eğer bu miktarda proteini diyetiniz karşılayabiliyorsa, ekstra protein tozu almanın kas gelişimine ekstra bir faydası olmayacaktır.


Vitamin Açığınızı Kapatın


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog