Kayseri'ye Gitmek İsteyenlere


Kayseri, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan tarihi kentlerden birisidir. Bu şehrin tarihi oldukça eskidir. Öyle ki Dünya'nın en eski şehirlerinden biri olma özelliği olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgede yer almaktadır. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Geçmişte bir çok medeniyetin hakimiyet kurduğu bir şehirdir Kayseri. Çok eski bir yerleşim merkezi olduğundan pek çok tarihi eserleri ve tarihi yerleri vardır. Gezilip görülmesi gereken ender şehirlerimizden birisidir.

Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan eserleri görülmeye değer güzellikte birer sanat eserleridir. Bu eserlerden bazıları ise şunlardır: Kayseri Kalesi, Şahmelik Kalesi, Şahmelik Kalesi, Develi Kalesi, Hunad Hâtun Külliyesi,Kölük Câmii ve Medresesi, Hacı Kılıç Câmii ve Medresesi,Ulu Câmii,Kurşunlu Câmi, Melik Gâzi Türbesi ve daha fazlası. Tüm bu tarihi dokuların yer aldığı bu geçmiş kokan şehri ziyaret etmek için en kolay ulaşım yolu uçaktır. Ayrıca uçakla kayseri uçak bileti fiyatları oldukça uygundur.

Kış aylarının turizm adresi olan Kayseri Erciyes Dağı, kışın kayak yapmayı sevenler için vazgeçilmez bir kayak merkezi şehridir. Türkiye'nin kış spor merkezi anlamında en önemli yerlerden birisidir.Öyle ki Uluslararası Spor Müsabakalarında tercih edilen ve ülkemizi kış sporları merkezi haline gelmesinde önemli bir yere sahiptir. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sen de bu kayak merkezinin tadını çıkaranlardan olmak istiyorsan hemen uygun fiyatlarıyla atlas jet uçak bileti al ve günübirlikte olsa bu eşsiz kayak merkezinin tadını çıkar.


Kayseri'ye Gitmek İsteyenlere


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog