دروازه جهنم در بیابان‌های ترکمنستان

«دروازه جهنم» یکی از مکان‌های عجیب در ترکمنستان است که پس از ۴۰ سال شعله‌ور بودن هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب کرده است.
این منظره که در نگاه اول بخشی از یک فیلم علمی‌ تخیلی به نظر می‌رسد از حمله بیگانگان به زمین ایجاد نشده بلکه دهانه‌ گودالی است که ۴۳ سال پیش توسط زمین‌شناسان در صحرای قره‏قوم در منطقه موسوم به «دروازه» واقع در استان آخال در ترکمنستان ایجاد شده، آتش گرفته و به وسیله مردم محلی دروازه جهنم نامیده شده است.
قطر این چاله بالغ بر ۷۰ متر و عمق آن نیز بیش از ۲۰ متر است و گاز طبیعی زیادی را تا به امروز هدر داده‏، اما دست‌‏اندرکاران صنعت گردشگری ترکمنستان در تلاش هستند که این چاله در حال آتش را به یکی از جاذبه‏‌های منحصر به فرد ترکمنستان تبدیل کنند.

نگاهی به تاریخچه دروازه جهنم در بیابان‌های ترکمنستان

در سال ۱۳۵۰ شمسی، زمین‌شناسان شوروی سابق حفاری برای کشف گاز طبیعی را در این منطقه آغاز کردند. در حین حفاری زمین‌های اطراف مته فروریخت و این گودال با قطر دهانه حدود ۷۰ متر ایجاد شد.
تیم حفاری که نگران بود از این حفره گازهای سمی متصاعد شود، تصمیم گرفت با شعله‌ور کردن این گازها از خطر پیشگیری کند. کارشناسان حفاری این منطقه حدس می‌زدند آتش بعد از چند روز خاموش شود؛ اما هنوز این گودال با مصرف گاز طبیعی که منابع زیرزمینی به بالا نشت می‌کند شعله‌ور است.

رئیس‌جمهور این کشور در فروردین ۱۳۸۹ از این منطقه بازدید کرد و دستور داد که روند سوخت گاز طبیعی متوقف شود اما هنوز این آتش ادامه دارد. گودال حاوی این آتش در صحرای قره‏قوم واقع شده که بخش گسترده‌ای از کشور ترکمنستان را به خود اختصاص داده و در شرق دریای خزر واقع شده است. دریای آرال در شمال آن و آمودریا در شمال‌شرق این صحرا واقع شده که ذخایر با ارزشی از نفت و گاز طبیعی را در خود جای داده است.
دولت ترکمنستان قصد دارد با معرفی جهانی «دروازه جهنم»، آن را به جاذبه جدید گردشگری این کشور تبدیل کند.







دروازه جهنم در بیابان‌های ترکمنستان


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog