Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?


Bayanlar için güzel ve çekici olmanın ilk adımlarından bir tanesi de doğru makyaj yapmaktır. Özellikle sosyal bir yaşantısı olan ve çalışan bayanları makyajsız görmek oldukça zordur. Estetik özelliği arttıran ve biraz daha gerçekçi olursak bazı durumlar için kusurları kapatan makyaj ancak doğru yapıldığında hoş bir görünüm sağlamaktadır. Doğru makyaj yapabilmeniz için de bazı önemli noktaları bilmeniz ve uygulamanız gerekmektedir. Bugün sizlere oldukça merak edilen makyaj nasıl yapılır, doğru makyaj yapmanın püf noktaları nelerdir gibi bazı önemli başlıklara değineceğiz. Aslında artık küçük yaşlardan itibaren çocuklar dahi makyaj nasıl yapılır sorusunun cevabını verebilirler. Ancak bu makalemizde sizlere doğru teknikleri anlatarak yaptığınız yanlışları farkettireceğiz.

Doğru bir fondöten uygulaması yapmak istiyorsanız gündüz makyajınızı gün ışığı alan bir ortamda, gece makyajınızı ise bol aydınlatılmış ortamda yapmanız gerekmektedir. Tercih ettiğiniz fondöten renginin ten renginize yakın olmasına ve çok ince bir tabaka halinde uygulanmasına dikkat edin. Sizler tarafından sorulan makyaj nasıl yapılır sorusunun cevabına fondötenle başladık. Doğru bir fondöten uygulaması için cildinize sürdüğünüz fondöteni sonrasında parmak uçlarınızla masaj yaparak iyice yayın. Cildiniz üzerinde açık ve koyu renkli lekeler varsa kapatmak için koyu renkli fondötenler kullanabilirsiniz.

Doğru makyaj nasıl yapılır gibi bir konuyu merak ediyorsanız muhakkak ki bir makyaj setiniz vardır. Burada tercih sizindir ve güvendiğiniz markanın, özellikle içerisindeki kimyasalın az olduğu ürünleri tercih etmeniz daha doğru olandır. Cildinizi makyaja hazırlamak için öncelikle cilt temizleme toniğini kullanmanız önerilmektedir. Cildinizi tonikle temizledikten sonra güneş ışınlarından korunmak için kış bile olsa güneş koruyucusunu iyice yüzünüze sürün.

Fondöten uygulamasından sonra tabi ki yapmamız gereken diğer uygulama ise pudradır. Uzmanlara göre eğer pudra fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olması gereklidir. Yok, eğer pudra tek başına sürülecekse ten rengine uygun bir pudra tercihi yapılması ya da büyük pudra fırçasıyla bir tabaka halinde sürülmesi gereklidir.

Dudak için makyaj nasıl yapılır sorusu da bu paragrafımızın konusu olacak. Eğer ince dudaklara sahipseniz dudaklarınızın bitimine kemik rengi ince bir çerçeve çizmelisiniz. Çerçeveyi çizdikten sonra hattın keskinliğini azaltmak için parmak uçlarınızla iyice dağıtın. Dudak kalemi ile tekrar bir çerçeve çizin ve kullanmak istediğiniz renkte rujunuzu sürün. Daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyenler açık renkli rujları kullanabilir. Ama zaten dolgun dudaklarınız varsa koyu renkte ruj kullanarak daha ince gözükmesini sağlayabilirsiniz.


Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog