انقلابی در بازیافت پلاستیک با افزودنی جدید


ایسنا نوشت: سالانه حدود ۷۸ میلیون تن پاکت پلاستیکی برای بسته‌بندی، بطری آب آشامیدنی و ظرف غذا استفاده می‌شود و فقط دو درصد آن بازیافت شده، تقریبا یک سوم آن در محیط زیست رها شده، ۱۴درصد آن سوزانده و ۴۰ درصد نیز به صورت زباله دفن می‌شود.


 


 یکی از این مشکلات بازیافت مواد پلاستیکی پلی اتیلن‌ها و پلی پروپلین‌ها هستند که دو سوم پلاستیک‌ها در جهان از آنها ساخته می‌شود، دارای ساختار شیمیایی مختلف بوده، از آنها دوباره استفاده نمی‌شود و در واقع فناوری استفاده دوباره از آنها وجود ندارد.


برای رفع این مشکل جفری کوتس، استادشیمی و زیست‌شناسی شیمیایی از دانشگاه تیش و همکارانش به همراه گروه محققان دانشگاه مینه‌سوتا پلیمر چند بخشی ساختند که با افزودن آن به مواد ناسازگار، پلیمر سخت مکانیکی جدید ساخته می‌شود.


با افزودن یک درصد از این افزودنی به مواد، درجه پلاستیک افزایش یافته و دارای خواص بالاتری می‌شود. این پلیمر tetrablock نه تنها موجب بهبود بازیافت می‌شود، بلکه گروه جدیدی از ترکیبات پلیمری سخت مکانیکی ایجاد می‌کند.


استفاده کمتر از پلاستیک به معنای استفاده کمتر از مواد نفتی و بازیافت آنهاست و تولیدات سبک‌تر موجب استفاده کمتر از سوخت‌های فسیلی خواهد شد.


این گروه با استفاده از کاتالیزورها زیست پلیمرهایی با عملکرد بالا، هزینه پایین و دوستدار محیط زیست تولید کردند.


نتایج این تحقیق در نشریه علوم منتشر شده است
نوشته انقلابی در بازیافت پلاستیک با افزودنی جدید اولین بار در اخبار پیام نور پدیدار شد.

انقلابی در بازیافت پلاستیک با افزودنی جدید


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog