توصیه آیت الله نخودکی به امام خمینی چه بوده است؟

در مورد نقل قولی که از آیت الله العظمی نخودکی درباره انجام پنج عمل بعد از هر نماز بیان شده، آیا این نقل صحیح است و ایشان چنین مطلبی فرموده اند؟ و آیا این مطلب بر اساس روایات معصومین علیهم السلام گفته شده است؟ و اینکه در این اعمال مثلا اگر آیت الکرسی را به جای تا هو العلی العظیم تا هم فیها خالدون بخوانیم، یا یک سوره حمد به سه توحید اضافه کنیم، یا به جای سه صلوات ده صلوات بفرستیم، آیا اثر و اجر این اعمال بیشتر میشود یا کمتر یا تغییر نمی کند؟
پاسخ:
از حضرت آیه الله آقا موسی شبیری زنجانی نقل شده است که: در سفری که حضرت امام و پدرم برای زیارت به مشهد مقدّس رفته بودند امام خمینی(ره) در صحن حرم امام رضا علیه السلام با سالک الی الله حاج حسنعلی نخودکی مواجه می‌شوند. امام امت(ره) که در آن زمان شاید در حدود سی الی چهل سال بیشتر نداشت وقت را غنیمت می‌شمارد و به ایشان می‌گوید با شما سخنی دارم.
حاج حسنعلی نخودکی می‌گوید: من در حال انجام اعمال هستم شما در بقعه حرّ عاملی(ره) بمانید من خودم پیش شما می‌آیم. بعد از مدتی حاج حسنعلی می‌آید و می‌گوید چه کار دارید؟ امام(ره) خطاب به ایشان رو به گنبد و بارگاه امام رضا(علیه السلام) کرد و گفت: تو را به این امام رضا(علیه السلام) اگر(علم) کیمیا داری به ما هم بده؟ حاج حسنعلی نخودکی که رضوان خدا بر او باد انکار به داشتن علم(کیمیا) نکرد بلکه به امام(ره) فرمودند: اگر ما «کیمیا» به شما بدهیم و شما تمام کوه و در و دشت را طلا کردید آیا قول می‌دهید که به جا استفاده کنید و آن را حفظ کنید و در هر جائی به کار نبرید؟
امام خمینی(ره) که از همان ایام جوانی صداقت از وجودشان می‌بارید. سر به زیر انداختند و با تفکری به ایشان گفتند: نه نمی‌توانم چنین قولی به شما بدهم. حاج حسنعلی نخودکی که این را از امام(ره) شنید رو به ایشان کرد و فرمود: حالا که نمی‌توانید «کیمیا» را حفظ کنید من بهتر از کیمیا را به شما یاد می‌دهم و آن این که: بعد از نمازهای واجب یک بار آیه الکرسی را تا «هو العلی العظیم» می‌خوانی و بعد تسبیحات فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را می‌گویی و بعد سه بار سوره توحید «قل هو الله احد» را می‌خوانی و بعد سه بار صلوات می‌گویی و بعد سه بار آیه مبارکه؛ «وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یجْعَل لَّهُ مخْرَجاً. وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یحْتَسِب وَ مَن یَتَوَکلْ عَلى اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ إِنَّ اللهَ باَلِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکلِّ شىْءٍ قَدْراً»؛‌(طلاق/۲و۳)(هر کس تقواى الهى پیشه کند خداوند راه نجاتى براى او فراهم می‌کند. و او را از جائى که گمان ندارد روزى مى‌دهد، و هر کس بر خداوند توکل کند کفایت امرش را مى‌کند، خداوند فرمان خود را به انجام مى‌رساند، و خدا براى هر چیزى اندازه‌اى قرار داده است.) را می‌خوانی این از کیمیا برایت بهتر است.
در برخی نقل ها آمده این دستور منبع روایی دارد، اما ما به منبع روایی این دستور دست نیافتیم، به هرحال اصل این که تمام این اذکار در روایات مستحب دانسته و توصیه شده قطعی است، و نیز اثر این دستور به تجربه رسیده، بنابراین می توان به آن اعتماد کرد.
منبع: مجله بشارت، ش ۵۸، صادق زینی لشکاجانی.
نوشته توصیه آیت الله نخودکی به امام خمینی چه بوده است؟ اولین بار در خبرگزاری اویس پدیدار شد.

توصیه آیت الله نخودکی به امام خمینی چه بوده است؟


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog