Varnish Cache Prestashop Problemi ve Çözümü

Biildiğiniz gibi en iyi http cache sistemi Varnish dee bulunuyor aslında bir çok web cache den çok daha iyi çalışıyor sistem. Ancak bu tüm php siteler için söylenemez. Belki bir sınırlama getirecek olursak Wordpress benzeri sitelerde Varnish'in stabil şekilde çalıştığını söyleyebiliriz.

Eğer Prestashop kullanıyorsanız ve sunucunuzda Varnish var ise ödeme almanız imkansız olabilir. Bunun aslında bir kaç nedeni var. Araştırmalarıma göre birinci nedeni order sayfas ve smarty cache problemi. Prestashop 1,7 de smarty i devre dışı bırakarak yeni bir akım başlattı ancak bu yeterli oldu mu biraz bekleyip görmek lazım.

Prestashop 1,6 versiyonunda Varnish kullanmak neredeyse imkansız. Siteniz stabil şekilde çalışıyor ve aslında hız konusunda da sorunn yaşamıyor ancak ürün satın almaya ve ek özelliklere geldiğinizde durum değişiyor bunun bir çok nedeni olabilir ama hiç bir sistem Apache kadar stabil çalışmıyor Prestashop da ek bir şey kurduğunuzda yada herhangi bir şekilde değişim yaptığınızda stabil olan Prestashop bir anda aksaklıklara neden olacak bazı etkileşimler sergiliyor.

Eğer Prestasshop kullanıyorsanız ve sitenizde arka planda yani sunucu tarafında Varnish var ise kaldırmanız en doğru karar olacaktır. aksi takdirde prestashop da verim almanız söz konusu değil.

Varnish Cache Prestashop Problemi ve Çözümü


خرید بک لینک
کپی رابت محفوظ است اخبار ایران و جهان
قدرت گرفته از niloblog