زندگی فیثاغورس به روایت ویل دورانت | تاریخ تمدن (یونان باستان)

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

ال اس دی | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دی-فلزیاب نقطه زن اسکایروس|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-پاک کردن ریمل ضد اب-فلزیاب نقطه زن اسکایروس|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09031959795-خريد کفش اسپرت Salomon مدل Speedcross-ممبران تیره یا روشن اگرین چوب-نسل جدید کابینت کلاسیک اگرین چوب-کابینت وکیوم اگرین چوب-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09199697033-کابینت آشپزخانه اگرین چوب-کابینت چیست اگرین چوب-کابینت MDF اگرین چوب-کابینت‌ های پی وی سی اگرین چوب-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-کاربرد کارواش بخار در شستشو-جدید ترین سرویس وبلاگ دهی رایگان فارسی ایرانی با زیباترین وبلاگ ها و جدید ترین امکانات-افغانستان در سال ۱۴۰۰؛ رویدادها و روندها-سقوط دولت در پاکستان؛ پیام‌ها و پیامدها-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09031959795-مزایای استفاده از کارواش بخار-دستگاه فلزیاب فیشر کومبو FX6500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09199697033-دستگاه فلزیاب فیشر کومبو FX6500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-نحوه استخدام حسابدار متناسب با شرکت (و بودجه)-رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت روز جهانی قدس تبیین کردند-Troubles that should be paid awareness of when buying silicon-مشاوره کنکور-لمینت دندان در رشت-پیش نیاز یادگیری سئو-💔-تولد عزیزترینم-درد روح-"یا خیر مونس و انیس"-استفاده درست از چت بات ها می تواند برای برندتان فرصت خوبی باشد-احمد حکیمی‌پور: گزارش املاك نجومی را من به یاشار سلطانی دادم-همچنان جنگ-آمد بهار جهان ها-اون پسره که جوجه است-دسته بندي انواع ساز و آلات موسيقي-کيفيت و طراحي به روز شيرالات نوبل-نحوه تعويض پنجره قديمي با پنجره دوجداره-Ceramic Bearing For Your Bicycle-آموزش نرم افزار سونار ۸ – Sonar 8 (به همراه نرم افزار) اورجینال-کمیسیون حل اختلاف و تجدید نظر چیست؟-کمیسیون حل اختلاف و تجدید نظر چیست؟-برج خنک کن هیبریدی-راهنمای جامع خرید دوربین دست دوم-ازین سایت پول ببرید- مالیات معاملات نقدی بانکی (BCTT) چیست؟-اصول و قیمت انواع طراحی نمای بیرونی ساختمان-تعریف کلی از اجزای آسانسور ها

پاراگراف فارسی     مختص کاربر آزاد    


<a href='https://fa.wikipedia.org/wiki/زندگی'>زندگی</a> نامه <a href='https://fa.wikipedia.org/wiki/فیثاغورس'>فیثاغورس</a>

فیثاغورس شکل عربی‌شده‌ی نام دانشمندی است که در قرن ششم قبل از میلاد زندگی می‌کرده است.

شکل اصلی نام او Pythagoras بوده است که اگر امروز به زبان فارسی می‌رسید، احتمالاً به شکل پیتاگوراس یا پیثاگوراس ثبت و ضبط می‌شد.

ویل دورانت در کتاب دوم تاریخ تمدن خود، که در آن به یونان باستان می‌پردازد، بخش کوچکی را در حد کمتر از ده صفحه به فیثاغورس اختصاص داده و به زندگی و آموزه‌های او پرداخته است.

این بار در پاراگراف فارسی متمم، در ادامه‌ی متن‌هایی که هر از چند گاهی از #ویل دورانت انتخاب می‌کنیم، گوشه‌هایی از زندگی فیثاغورس را به روایت ویل دورانت آورده‌ایم.

توضیحاتی که در جملاتی از تاریخ تمدن درباره‌ی ترجمه‌ی کتاب آوردیم، در این‌جا هم مصداق دارد. ما ضمن احترام به کار بزرگ و ماندگار مترجمان بزرگ این اثر، بخش‌های انتخاب‌شده را دوباره از نسخه‌ی اصلی ترجمه کرده‌ایم تا زبان متن، کمی امروزی‌تر باشد.

کمی هم کوشیده‌ایم حساسیت‌های متن اصلی را با توجه به بار معنایی واژه‌ها در زبان فارسی، بیشتر رعایت کنیم. مثلاً تشویق فیثاغورس به scientific study، در ترجمه‌ی رسمی فارسی به یادگیری «معارف» ترجمه شده که شاید برای خواننده‌ی امروزی، ابهام ایجاد کند و به شکل دیگری تفسیر شود.

لازم به ذکر است که بخش مهمی از زندگی آموزشی فیثاغورس در شهر کروتون (Crotone) یا کروتونا (تلفظ لاتین) گذشته که در جنوب ایتالیای کنونی واقع است. بنیان این شهر در سال ۷۱۰ قبل از میلاد گذاشته شده و اکنون ۲۷ قرن از عمر آن می‌گذرد. البته فیثاغورس در کروتون به دنیا نیامد. او متولد شهری به نام ساموس (Samos) بود و بعداً به کروتون مهاجرت کرد.

بسیاری از ورزشکاران مشهور، مثل میلو، در کروتون رشد کردند و بزرگترین مدرسه‌ی پزشکی یونان بزرگ، در آن‌جا بود. شاید وجود همین فضای سلامت بود که فیثاغورس را به آن‌جا کشاند.

کلمه‌ی پیتاگوراس به معنای دهان پیتایان است (پیتایان یکی از پیش‌گوهای معبد دلفی بوده است). البته بسیاری از پیروان فیثاغورس او را خود آپولو [از خدایان بزرگ و معروف یونان باستان] می‌دانستند و عده‌ای از آن‌ها هم گفته‌اند که به چشم خویش، هاله‌ی نور را دور سر او دیده‌اند.

گفته‌اند که او در سال ۵۸۰ قبل از میلاد در شهر ساموس به دنیا آمده و در جوانی بسیار سخت‌کوش بوده است. هم‌چنین گفته‌ شده که او سی سال از عمر خویش را به سفر گذرانده است.

هراکلیتوس – که اهل اغراق نیست – گفته که «فیثاغورس از همه‌ی انسان‌ها، در درک و یادگیری بیشتر می‌کوشیده است.»

گفته‌اند که او به سرزمین‌های بسیار، از جمله قلمرو اعراب و سوریه و فینیقیه و کلده و هند و چال، سفر کرده و در بازگشت، پند حکیمانه‌ای را برای گردشگران به همراه آورده است که: «وقتی از سرزمین خود سفر می‌کنی، دیگر به پشت سر و مرزهای دیار خویش نگاه نکن.» منظورش این بوده که پیش‌داوری‌های خود را [که از سنت‌های وطن‌ات ریشه می‌گیرند] پشت درهای هر دیاری بگذار و به میان مردم آن سرزمین برو.

از میان همه‌ی سفرهایی که می‌گویند او انجام داده، از سفرش به مصر، اطمینان بیشتری داریم. جایی که با کاهنان هم‌نشین شده و از آن‌ها نجوم و هندسه و شاید کمی هم حرف‌‌های بی‌پایه و اساس آموخته است.

[فیثاغورس که خود در تدریس مستبد بود] وقتی به شهر خود، ساموس بازگشت، دید که حاکم آن‌جا به شدت مستبد است و از آن‌جا که آن استبداد با شیوه‌ی مستبدانه‌ی خودش در هم می‌آمیخت، تصمیم گرفت به کروتون مهاجرت کند [و دیکتاتوری خودش را بنیان بگذارد]. سن او در این هنگام، از پنجاه سال گذشته بود.

  شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشته‌اید.

برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند:  , , , ,
 

برخی از سوالهای متداول درباره متمم (روی هر سوال کلیک کنید)

متمم چیست و چه می‌کند؟ (+ دانلود فایل PDF معرفی متمم)

چه درس‌هایی در متمم ارائه می‌شوند؟

هزینه ثبت‌نام در متمم چقدر است؟

آیا در متمم فایل‌های صوتی رایگان هم برای دانلود وجود دارد؟

مطالب برگزیده...
ما را در سایت مطالب برگزیده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جواد رمضانی بازدید : 263 تاريخ : پنجشنبه 9 آبان 1398 ساعت: 13:48

خبرنامه