اپن بایت

ساخت وبلاگ

آخرین مطالب

امکانات وب

ال اس دی | نشانه ها و عوارض مصرف ال اس دی-فلزیاب نقطه زن اسکایروس|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-پاک کردن ریمل ضد اب-فلزیاب نقطه زن اسکایروس|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09031959795-خريد کفش اسپرت Salomon مدل Speedcross-ممبران تیره یا روشن اگرین چوب-نسل جدید کابینت کلاسیک اگرین چوب-کابینت وکیوم اگرین چوب-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09199697033-کابینت آشپزخانه اگرین چوب-کابینت چیست اگرین چوب-کابینت MDF اگرین چوب-کابینت‌ های پی وی سی اگرین چوب-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-کاربرد کارواش بخار در شستشو-جدید ترین سرویس وبلاگ دهی رایگان فارسی ایرانی با زیباترین وبلاگ ها و جدید ترین امکانات-افغانستان در سال ۱۴۰۰؛ رویدادها و روندها-سقوط دولت در پاکستان؛ پیام‌ها و پیامدها-فلزیاب EPX 7500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09031959795-مزایای استفاده از کارواش بخار-دستگاه فلزیاب فیشر کومبو FX6500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09199697033-دستگاه فلزیاب فیشر کومبو FX6500|شرکت فلزیاب گوهرباستان|09026822008-نحوه استخدام حسابدار متناسب با شرکت (و بودجه)-رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت روز جهانی قدس تبیین کردند-Troubles that should be paid awareness of when buying silicon-مشاوره کنکور-لمینت دندان در رشت-پیش نیاز یادگیری سئو-💔-تولد عزیزترینم-درد روح-"یا خیر مونس و انیس"-استفاده درست از چت بات ها می تواند برای برندتان فرصت خوبی باشد-احمد حکیمی‌پور: گزارش املاك نجومی را من به یاشار سلطانی دادم-همچنان جنگ-آمد بهار جهان ها-اون پسره که جوجه است-دسته بندي انواع ساز و آلات موسيقي-کيفيت و طراحي به روز شيرالات نوبل-نحوه تعويض پنجره قديمي با پنجره دوجداره-Ceramic Bearing For Your Bicycle-آموزش نرم افزار سونار ۸ – Sonar 8 (به همراه نرم افزار) اورجینال-کمیسیون حل اختلاف و تجدید نظر چیست؟-کمیسیون حل اختلاف و تجدید نظر چیست؟-برج خنک کن هیبریدی-راهنمای جامع خرید دوربین دست دوم-ازین سایت پول ببرید- مالیات معاملات نقدی بانکی (BCTT) چیست؟-اصول و قیمت انواع طراحی نمای بیرونی ساختمان-تعریف کلی از اجزای آسانسور ها

اپن بایت

در شرایط عادی، دندان های قدامی فک بالا حدود دو الی سه میلی متر از دندان های فک پایین را پوشش می دهد و عدم این پوشش دهی را اپن بایت می گویند. دلایل عدم هم پوشانی یا به عبارت دیگر عواملی که موجب می شود تا این عارضه رخ دهد. مشکل در تکامل فکین ، مشكل ارثی ، برخی عادات مناسب مثل مکیدن انگشت ، جویدن ناخن ، مکیدن لب ها و غیره می باشد. لازم به ذکر است که این امر در کودکان شایع تر است ؛ زیرا آنان از زمان کودکی عاداتی مانند مکیدن انگشت و مکیدن پستانک را دارند که از عوامل اصلی ایجاد اپن مشکل می باشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با این مقاله از دکتر فرزین اصلانی ، بهترین فوق تخصص ارتودنسی در کرج همراه باشید.

جراحی بستن اپن بایت

این عادات می توانند بر روی رویش دندان ها یا نحوه رویش آن ها نیز تاثیر داشته باشد به همین دلیل تمامی متخصصان توصیه می کنند پس از رویش اولین دندان کودک خود را جهت معاینه و چکاب به دندانپزشکی برند و از همان دوران نوزادی و خردسالی دندان هایشان زیر نظر دندانپزشک باشد تا در دوران بزرگسالی مجبور به انجام برخی جراحی ها و درمان های سخت دندانپزشکی نباشند.

درمان اپن بایت با کامپوزیت دندان در کرج

همانگونه که در مقالات پیشین ذکر کردیم، کامپوزیت دندان یک نوع ماده ای است که بر روی دندان ها قرار می گیرد و موجب زیبایی و ترمیم دندان ها می شود. در برخی مواقع دیده می شود كه دندانپزشك از کامپوزیت دندان برای درمان اپن بایت استفاده می كند که در این صورت خیلی درمان علمی و پایه ای برای حل این مشكل نیست.

وجود فاصله بین دندان های قدامی

وجود فاصله در میان دندان های قدامی فک بالا و پایین علاوه بر ایجاد ظاهری ناخوشایند در افراد موجب ایجاد مشکلاتی در خوردن غذا، شکستن تخمه، صحبت کردن به گونه ای که بیمار برای بیان برخی حروف مانند س، ش، ژ و غیره دچار مشکل می شود. ناگفته نماند که مشکلات لثه ای، ایجاد مشکلات در مفصل گیجگاهی فکی از عوارض دیگر این ناهنجاری می باشد. برای درمان این مشکل بهتر است افراد قبل از دوران بلوغ اقدام کنند زیرا در این شرایط می توانند با استفاده از دستگاه های ثابت یا متحرک ارتودنسی به راحتی این درمان را انجام دهند و از بهترین نتایج بهره مند گردند.

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان یکی از درمان های دندانپزشکی می باشد که از تنوع بسیاری برخوردار است. ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک ، ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی لینگوال ، ارتودنسی سرامیکی ، ارتودنسی دیمون از انواع ارتودنسی می باشند که افراد می توانند با توجه به هدفی که در سر دارند و با مشورت ارتودنتیست خود یکی از آن ها را انتخاب نمایند.

جراحی فک اپن بایت در کرج

روش های درمانی بسیاری برای برطرف کردن اپن بایت دندان ها وجود دارد که یکی از آن ها جراحی فک می باشد. در مواقعی که به درمان پیشرفته نیاز باشد از دستگاه های مخصوص ارتودنسی استفاده می شود و در مواقعی که ارتودنسی و دیگر روش های درمانی تاثیر گذار نباشد از جراحی فک استفاده می گردد. برای استفاده از روش جراحی فک ابتدا بهترین دندانپزشک متخصص ارتودنسی در کرج ، به بیمار توصیه می کند که عکس کلی از دندان های خود تهیه کند. پس از آماده شدن عکس دندان ها آن را مورد ارزیابی قرار می دهد و سپس مراحل جراحی فک را آغاز می کند.

هزینه ارتودنسی اپن بایت در کرج

این هزینه تا حد بسیاری به میزان ناهنجاری بستگی دارد که پس از معاینه های لازم توسط دندانپزشک مجرب مشخص می شود.

علل ایجاد اپن بایت

معمولا اپن بایت به دنبال 4 وضعیتی که در ادامه به آن اشاره شده است ، ایجاد می شود :

  • مکیدن پستونک و یا انگشت شست : برخی از کودکان عادت به مکیدن بیش از حد انگشتان خود دارند و یا به صورت مداوم پستانک می خورند. مکیدن بیش از حد هر ماده ای ، هماهنگی و تراز طبیعی بین دادن های قدامی را برهم می زند.
  • فشار ناشی از زبان : یکی دیگر از موارد ایجاد و شکل گیری اپن بایت ، قرار دادن زبان بین دندان های قدامی بالا و پایین به صورت طولانی مدت است.
  • اختلال مفصل تمپورومندیبولار TMD یا TMJ : این اختلال ممکن است موجب درد فک مزمن شود. فشار آوردن به دندان ها و تحرکات زبان در اختلال TMJ دلیل دیگری برای شکل گیری این عارضه می باشد.
  • مشکل اسکلتی : در بیشتر موارد مشکلات اسکلتی ریشه ژنتیکی دارند. در این شرایط فک بالا و پایین به شکل درست و هماهنگ با یکدیگر رشد نمی کنند و این مسئله باعث بروز مشکلات متعددی در دهان و دندان ها می شود که یکی از مشکلات ناشی از اختلال اسکلتی فک ، ایجاد این عارضه می باشد.

اپن بایت - دکتر اصلانی

درمان اپن بایت در کرج

درمان های مختلفی برای حل این عارضه وجود دارد. متخصص دندانپزشکی  خوب در کرج ، بر اساس مولفه هایی مثل نوع دندان ، سن فرد راهکارهایی را برای درمان این مشکل ارائه می دهد. به صورت کلی 3 روش برای درمان اپن بایت وجود دارد که به شرح زیر است :

  • عمل جراحی
  • اصلاح رفتار و تغییر عادت
  • استفاده از ابزارهای ثابت و متحرک ارتودنسی

در صورتی که متوجه شدید فرزند شما مشکل اپن باید دارد ، لازم است او را نزد بهترین متخصص ارتودنسی ببرید. ابتدا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج ، با صحبت کردن با کودک او را به ترک کردن و تغییر رفتار تشویق می کند در صورتی که کودک به توصیه های پزشک عمل نمود و مکیدن انگشت و یا هر شی دیگری را ترک کرد ، این مشکل به مرور برطرف خواهد شد. در شرایطی که دندان های دائمی کودک در آمده باشد اما کامل رشد نکرده باشد ، می توان همچنان با تغییر عادات این مشکل را برطرف نمود. در صورتی که رشد دندان های دائمی کامل شده باشد و هنوز اقدامی برای درمان این مشکل صورت نگرفته باشد ، لازم است ارتودنسی انجام شود. معمولا برای این افراد ترکیبی از اصلاح رفتار و بریس پیشنهاد داده می شود و در صورتی که مشکل اپن بایت بسیار شدید باشد ، برای جابجایی فک بالا همراه با کام دهان ، عمل جراحی انجام می شود. که در این روش از اسکرو و پیچ استفاده خواهد شد. سایر روش های درمانی مربوط به استفاده از دستگاه هایی است که توانایی فشار وارد کردن زبان بر دندان ها را محدود می کند.

چرا باید اپن بایت را درمان کنیم ؟

  • برطرف کردن مشکلاتی در هنگام غذا خوردن.
  • جلوگیری از ساییده شدن بیش از حد دندان های پشتی.
  • برطرف کردن مشکلات مربوط به تکلم و یا ادای برخی از کلمات.
  • برطرف کردن بد فرمی و نازیبایی های دهان که در زیبایی چهره نیز تاثیر گذار است.

علائم ابتلا به اپن بایت

اختلالات فکی : یکی از نشانه های بروز اپن بایت ، اختلالات فکی بوده که مشکلاتی مانند عدم قرار گیری دندان های فک بالا و پایین روی هم و همچنین وجود فاصله بینی دندان ها را ایجاد می کند.

اختلال در بلعیدن غذا و صحبت کردن : از دیگر نشانه های این عارضه که مشکلات بسیاری برای بیمار ایجاد می کند می توان به اختلال در تکلم و جویدن غذا اشاره نمود. معمولا افرادی که به این عارضه دچار هستند در تلفظ برخی حروف مثل س ، ش ، ز و ژ مشکل دارند.

روش های تشخیص اپن بایت

توصیه می شود برای بررسی این مشکل حتما کودک خود را در همان سنین کودکی نزد پزشک متخصص ببرید.  در این صورت دندانپزشک به بررسی وضعیت فک و دندان ها خواهد پرداخت. برای بررسی دقیق مشکلات نیز در صورت لزوم عکس های رادیوگرافی تهیه می شود. بر اساس نتایج حاصل می توان نوع اپن بایت را تشخیص داده و بر اساس شدت عارضه ، سن بیمار روش درمانی مناسب  شروع می شود.

درمان اپن بایت با ارتودنسی در کرج

برای درمان در سنین کودکی و بزرگسالی در مواردی که اپن بایت در مرحله متوسطی باشد ، ارتودنسی انجام می شود.  این پروسه درمانی را می توان به صورت ثابت و یا متحرک انجام داد. در حالت ثابت امکان خارج کردن سیم های ارتودنسی وجود ندارد این در حالی است که در ارتودنسی متحرک می توانید پلاک های دندان را در هنگام غذا خوردن و یا در موارد خاص از دهان خارج نمایید.

سایر روش های درمان اپن بایت

استفاده از TSAD : یکی از راهکارهای بسیار موثر برای کنترل انکوریج استفاده از ابزارهای موقت مثل TSAD می باشد که تکامل زیادی پیدا کرده است. یکی از بزرگترین مزیت های این ابزار کنترل عمودی است. این ابزار از یک دکمه پلاستیکی در وسط سقف دهان ، گگ دهانی و 4 باله کناری از جنس نیتینول که در جهت عمودی نیرو وارد می کند ، تشکیل شده است و در نهایت موجب می شود تا دندان ها به سمت عقب دهان حرکت داشته باشند و به این ترتیب حالت اپن بایت در قسمت جلوی دهان بهبود پیدا می کند.

بایت بلاک یا گگ دهانی : این ابزارها به گونه ای ساخته و طراحی شده اند که ابتدا دندان های مولر دوم با آن ها در تماس هستند و به تدریج دندان ها به طرف داخل حرکت کرده و به عقب می روند و دندان ها مولر اول و نیش نیز در تماس با بایت بلاک قرار می گیرند. به این ترتیب می توان از این ابزار برای اصلاح اپن بایت استفاده کرد.

مراقبت های لازم بعد از درمان اپن بایت

رعایت بهداشت دهان و دندان ها از نکات مهمی است که بعد از درمان این عارضه باید نسبت به آن توجه شود. در صورت عدم رعایت دستورالعمل ها و نکات بهداشتی ، مشکلات و عوارض بسیاری برای فرد ایجاد می شود. به همین دلیل لازم است برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و حفظ سلامت دندان ها مراقبت های لازم انجام شود :

  1. استفاده از دهانشویه آنتی باکتریال بعد از مسواک زدن دندان ها
  2. استفاده از نخ دندان بعد از خوردن غذا
  3. مسواک زدن تا 2 الی 3 مرتبه در روز به صورت صحیح و دقیق
  4. قرقره کردن آب نمک برای پیشگیری از عفونت دندان و لثه ها

در درمان این عارضه از چه تجهیزات و ابزارهایی استفاده خواهد شد ؟

گسترش دهنده فک بالا ، محافظ لب ها ، گگ دهانی ، پورتر ، هدگیر ، انکوریج اسکلتی و غیره از تجهیزات لازم برای درمان اپن بایت بوده که به بهبودی سریع فک و دهان کمک کرده و همچنین از بروز عوارض شدید جلوگیری می کند.

بهترین سن برای درمان این عارضه چه سنی است ؟

برای درمان اپن بایت ، بهتر است در سنین 7 الی 12 سالگی کودک و تا پیش از تکمیل رشد استخوان های فک و کام اقدام شود. سن 7 الی 12 سالگی را بهترین سن برای درمان این عارضه در نظر می گیرند ؛ چرا که بدون انجام جراحی و در مدت زمان کوتاه تری می توان مشکلات مربوط به این عارضه را برطرف نمود.

بیماری ها و مشکلات ناشی از اپن بایت

  • بی نظمی و نامرتبی دندان ها و از بین رفتن طرح لبخند از مشهودترین عواقب اپن بایت می باشد. از طرفی مشکل طرح لبخند در زیبایی ظاهری و از دست رفتن اعتماد به نفس تاثیر زیادی دارد و این موضوع می تواند پیامدهای روانی منفی را برای فرد به دنبال داشته باشد.
  • اپن بایت در برخی افراد موجب می شود تا فرد به صورت نوک زبانی صحبت نماید و این موضوع تا دوره بزرگسالی فرد ادامه داشته باشد. در حالی که اصلاح مشکلات ناهنجاری دندان ها و فک تا حد زیادی به بهبود مشکلات گفتاری نیز کمک می کند.
  • این عارضه می تواند در غذا خوردن مشکلاتی را ایجاد نماید و سبب ساییدگی دندان ها شود.
  • افزایش حساسیت دندان ها که مشکلات بسیاری را در غذا خوردن ایجاد می کند ، از دیگر مشکلات ناشی از اپن بایت می باشد که می تواند خطر پوسیدگی دندان ها را نیز افزایش دهد.
  • در صورتی که این عارضه شدید باشد ، روی فک ها فشار شدیدی را وارد می نماید و سبب حساسیت های عمومی دندان ها و سردردهای مکرر می شود.

از درمان اپن بایت چه نتیجه را باید انتظار داشت ؟

بسته شدن حالت اپن بایت از مهم ترین تغییراتی هستند که از نتیجه درمان این عارضه حاصل می شوند. در صورتی که برای رفع این مشکل از جراحی ارتودنسی استفاده شود ، شاهد تغییرات چشمگیر و ایده آل خواهید بود. معمولا پس از درمان ، بیشتر بیماران رضایت کامل خود را بیان می کنند.

جلوگیری از بروز اپن بایت

اپن بایت ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود و منجر به بروز عوارض بسیاری در فک و صورت افراد شود. این مسئله خود اختلالاتی را در سلامت دهان و دندان ها و زیبایی ظاهری افراد ایجاد می نماید. ممکن است گاهی علت اصلی بروز این مشکل ، وراثت باشد که در این صورت غیر قابل جلوگیری است. در شرایط دیگر بهترین زمان برای جلوگیری از این عارضه سنین کودکی است. والدین باید نسبت به این موضوع آگاه باشند و وابستگی کودک به پستانک را کاهش داده  و اجازه ندهند تا کودک انگشتان خود را بمکد.

مطالب برگزیده...
ما را در سایت مطالب برگزیده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جواد رمضانی بازدید : 125 تاريخ : دوشنبه 22 اسفند 1401 ساعت: 20:06

خبرنامه